Collega’s vertellen

Wat maakt Waddinxveen een goede werkgever? Verschillende collega’s vertellen wat zij doen en wat zij fijn vinden aan het werken bij de gemeente.

Tamara en Valerie zijn allebei jeugdconsulent. In een duo interview vertellen zij meer over wat ze doen en waarom zij graag werken voor Waddinxveen.

Door het vertrouwen wat ik krijg, ben ik al vrij snel zelfstandig aan de slag gegaan. Dat voelde goed!

Tamara

Er zijn kaders, maar hoe ik mijn werk uitvoer mag ik zelf bepalen. Dat vind ik erg fijn.

Valerie

Wat doe je voor werk?

Tamara: als Jeugdconsulent is geen werkdag hetzelfde. De ene dag ga ik op huisbezoek of naar een school. De andere dag zit ik veel in overleg of ben ik bezig om plannen uit te werken. Als ik wil sparren, dan overleg ik met mijn buddy of een van mijn andere collega’s uit het team.

Valerie: ieder kind heeft het recht om veilig en fijn te kunnen opgroeien. En ieder kind heeft daarin iets anders nodig. Samen met ouders, ketenpartners en bijvoorbeeld jeugdbescherming kijken we naar wat het kind nodig heeft. Dit kan een ADHD-onderzoek zijn of een veiligheidsplan voor het hele gezin. Er is veel contact met partners en we zijn ook vaak op pad. Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk.

Waarom heb je gekozen voor Waddinxveen, als werkgever?

Tamara: ik werkte in de kinderopvang en zocht iets wat meer aansloot bij mijn opleiding Hbo-pedagogiek. Mijn vriend werkt bij een gemeente en gaf mij de tip om ook eens bij een gemeente te gaan kijken. Ook wilde ik graag bij een kleinere organisatie werken. Toen ik de vacature voor Jeugdconsulent bij Waddinxveen zag, wist ik dat ik moest reageren. Na een paar leuke gesprekken werd ik aangenomen!

Valerie: Waddinxveen is een leuke gemeente om voor te werken, omdat het relatief kleinschalig is en de lijnen kort zijn. Er is ruimte om out of the box te denken en je loopt makkelijk bij de wethouder binnen. Hierdoor kan je echt verschil maken. Dat ik kan thuiswerken en bijna geen reistijd heb, is ontzettend waardevol voor mij.

Wat vind je het leukst aan werken bij gemeente Waddinxveen?

Tamara: we hebben een heel fijn en gezellig team. Iedereen staat voor elkaar klaar, vraagt hoe het gaat en wilt meedenken. Niet alleen de jeugdconsulenten, maar ook collega’s van andere teams en de concernmanager.

Valerie: ik krijg ruimte om met externe partijen te sparren en vertrouwen om met creatieve oplossingen te komen waarmee we de inwoner écht kunnen helpen. Er zijn kaders, maar hoe ik mijn werk uitvoer mag ik zelf bepalen. Dat vind ik erg fijn. Verder werk ik in een vlot en stabiel team met gezellige en gedreven collega’s. We werken zelfstandig en zoeken elkaar op wanneer het nodig is.

Wat viel je op toen je hier net begonnen was?

Tamara: ik ben goed opgevangen en iedereen is heel gastvrij. Er was een inwerkprogramma gemaakt voor mij en zo leerde ik in korte tijd ook iedereen van het team kennen. Door het vertrouwen wat ik krijg, ben ik al vrij snel zelfstandig aan de slag gegaan. Dat voelde goed!

Valerie: de bloemen! En de gastvrijheid. Tijdens een koffiemomentje maakte ik kennis met de rest van het team. Er is moeite voor mij gedaan en daardoor voelde ik mij welkom.

Waarom ben je trots op je werk?

Tamara: ik kan echt iets voor iemand betekenen. Het heeft nut wat ik doe en dat maakt mijn werk betekenisvol. Ook ben ik trots op mijn collega’s. We hebben een mooi team en iedereen werkt hard.

Valerie: we zijn een sterk team en werken met plezier in een veilige omgeving. Samen maken we het verschil voor kinderen en inwoners. Hier ben ik trots op! Elke donderdag is het feest bij het teamoverleg, iedereen neemt dan wat lekkers mee.

Pera

Adviseur Business Intelligence

Gemeente Waddinxveen is voor mij een warm bad

Wat doe je voor werk?

Na mijn traineeship en ik in dienst gekomen als Adviseur Business Intelligence. Ik adviseer over (het gebruik van) data en over hoe data kan bijdragen aan het creëren van publieke waarde. De vraagstukken lopen uiteen van wonen en jeugdzorg tot aan verkiezingen; eigenlijk alles waar data bij komt kijken. Met onze data krijgen we niet alleen inzicht in getallen, maar kunnen we ook verbanden leggen en voorspellen. Collega’s gebruiken mijn product, zoals een dashboard of rapportage, bijvoorbeeld om beleid te maken.

Waar ben je trots op?

Een belangrijk thema binnen onze gemeente is wonen. Samen met de collega’s van team Wonen hebben we een dashboard gemaakt waarmee we kunnen zien hoeveel woningen er in Waddinxveen zijn, wat voor type woningen dat zijn, wie er verhuist naar Waddinxveen, wie Waddinxveen verlaat, enzovoorts. We hebben het dashboard gepresenteerd aan de gemeenteraad en dat werd heel goed ontvangen.

Een andere uitdaging binnen onze gemeente is sturen op kosten. Samen met de collega’s van het Sociaal Domein hebben we een dashboard gebouwd waar we meer inzicht krijgen op Jeugdzorg. Om hoeveel cliënten gaat het, wat voor cliënten zijn het en wat voor zorg krijgen zij? Hiermee hebben we ook in kaart kunnen brengen wanneer er te veel geld is betaald aan een zorgaanbieder. Op deze manier hebben we geld kunnen besparen als gemeente. Dat het resultaat hiervan zo tastbaar is, maakt mijn werk ontzettend interessant. En dat collega’s ook steeds meer gebruik maken van de producten die wij opleveren, maakt het extra leuk.

Vanuit het collegeprogramma worden verschillende doelen opgesteld. We zien steeds vaker dathet daarin ook gaat over de monitoring van bepaalde doelen. Zo willen we drie vierkante meter per inwoner aan openbaar groen groeien komend jaar. Samen met de collega’s van geo-informatie hebben we een monitor gemaakt, die binnenkort wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad. Met deze monitor kan je live zien hoeveel vierkante meter groen we hebben per inwoner.

Zoals je merkt zijn de onderwerpen waarmee ik te maken krijg heel divers. Dat maakt mijn werk ook zo uitdagend. Om een goede analyse te kunnen maken, moet ik me echt verdiepen in een bepaald onderwerp. Zo kom ik heel veel te weten over de verschillende opdrachten waar mijn collega’s mee bezig zijn.

Waarom werk je graag bij de gemeente Waddinxveen?

Ik krijg van mijn werkgever veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het leuke is dat ik van het begin tot het eind betrokken ben bij het datavraagstuk. Ik achterhaal niet alleen de informatiebehoefte; ook doe ik de technische uitvoering. Daardoor heb ik me goed ontwikkeld. Verder geeft de gemeente Waddinxveen mij veel ruimte om te werken waar en wanneer ik dat wil. Die flexibiliteit is heel fijn. Ook heb ik een fijne band met mijn collega’s. Iedereen is heel open en je kan altijd bij elkaar terecht met vragen, ook bij senior collega’s. We stappen gemakkelijk op elkaar af. Het voelt voor mij als een warm bad. Regelmatig heb ik een overleg met mijn teamcoach en mijn leidinggevende. Met mijn teamcoach bespreek ik vooral werkinhoudelijke dingen en met mijn manager mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik pas een opleiding gevolgd en de kennis die ik nu opdoe, deel ik met collega’s. Zij kunnen dit ook weer gebruiken in hun werk.

Wilco

Beleidsadviseur ruimtelijke ordening

man staat met handen in broekzak voor een wit/blauwe muur

Geen dag is hetzelfde, elke dag is anders

Wat doe je voor werk?

Ik ben beleidsadviseur ruimtelijke ordening. Ik houd me vooral bezig met het toetsen van bestemmingsplannen, ruimtelijke procedures en ruimtelijke ontwikkelingen. Verder sluit ik vaak aan bij project- en visiegroepen en pak ik projectleiderstaken op.

Het leukste vind ik de ruimtelijke ontwikkelingen. Een initiatiefnemer komt met een basisplan dat vaak niet aansluit bij ons beleid. Samen werken we aan het plan en de grootste uitdaging is dat het plan er uiteindelijk uit komt te zien zodat het past bij Waddinxveen. Dat er bijvoorbeeld woningen in staan waar vraag naar is in Waddinxveen, voldoende parkeerplekken en ook dat er genoeg groen wordt opgenomen in het plan.

Waarom heb je gekozen voor Waddinxveen, als werkgever?

Gemeente Waddinxveen gaf mij als pas afgestudeerde het vertrouwen en de kans om me te bewijzen. Vlak na het afronden van mijn studie brak covid uit. Het aantal vacatures nam toen enorm af. In mijn sollicitaties legde ik het vaak af tegen sollicitanten met al enige relevante werkervaring. Die had ik op dat moment zelf nog niet. Bij Waddinxveen keken ze verder dan alleen werkervaring, meer naar de persoon en de competenties. Van hen kreeg ik wél de kans om te laten zien wat ik in mij heb. Daarnaast kom ik oorspronkelijk uit Gouda en ik heb ook enkele jaren in Waddinxveen gewoond. Werken in mijn ‘’eigen regio’’ sprak mij ook enorm aan.

Wat vind je het leukst aan werken bij gemeente Waddinxveen?

De snelle groei die Waddinxveen doormaakt zorgt ervoor dat er veel uitdagend werk is bij ruimte. Je leert ook veel in korte tijd omdat de organisatie niet zo groot is. Daardoor ben je verantwoordelijk voor een breed takenpakket en voer je bij kleine projecten ook de taken van een projectleider uit.

Daarnaast is Waddinxveen een open organisatie, en dat vind ik heel erg fijn. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik aangegeven dat ik het onderdeel mobiliteit en verkeer erg interessant vind in mijn werk. Samen met mijn leidinggevende heb ik gekeken naar de mogelijkheden en werd ik projectleider van een team dat zich bezighield met de visie op mobiliteit.

Wat viel je op toen je hier net begonnen was?

De informele en open werkomgeving en de korte lijnen tussen medewerkers in verschillende functies. Als je bijvoorbeeld de burgemeester of wethouder wilt spreken, loop je gewoon langs. Dat is toch wel iets waar studievrienden die in een grotere gemeente werken jaloers op zijn. En als je iets wilt leren of jezelf wilt ontwikkelen dan wordt daar ook echt wat mee gedaan.

Hoe merk je dat je werkgever betrokken is bij jou?

Ik werk in een jong en gezellig team en krijg de ruimte en vrijheid om mijn werk zelf in te delen. Ook mag ik zelf bepalen of ik thuis werk of op kantoor. Hierdoor wordt het creëren of behouden van een fijne werk-privé balans een stuk makkelijker.

Waarom ben je trots op je werk?

Omdat we allemaal enorm ons best doen om Waddinxveen te verbeteren waar mogelijk en tegelijk te behouden wat al goed is. Samen met leuke collega’s maken we Waddinxveen weer een stukje mooier, nog mooier dan het al is. Ik ben er trots op dat ik kan bijdragen aan een Waddinxveen waar het fijn is om te wonen, werken en recreëren.

Malika

Medewerker klantcontact

De flexibiliteit die gemeente Waddinxveen mij biedt vind ik erg fijn, zeker met kleine kinderen thuis!

Wat doe je voor werk?

Als je binnenkomt in het gemeentehuis is de kans groot dat je mij bij de receptie of balie ziet zitten. Hier geef ik paspoorten, rijbewijzen en uittreksels uit. Verder werk ik ook bij het klantcontactcenter en heb ik leuke en interessante gesprekken met inwoners. Ook houd ik de begraafplaats administratie bij. Hiervoor heb ik bijvoorbeeld contact met nabestaanden en team financiën.

Waarom heb je gekozen om te werken voor Waddinxveen?

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt als huishoudelijke hulp bij een zorgorganisatie en de administratie van een kinderopvangorganisatie gedaan. Via een uitzendbureau kwam ik als flexwerker bij de gemeente terecht. De flexibiliteit die gemeente Waddinxveen mij biedt vind ik erg fijn, zeker met kleine kinderen thuis! Sinds een paar maanden ben ik in vaste dienst bij de gemeente.

Wat vind je het leukst aan werken bij gemeente Waddinxveen?

Ik werk in een hecht team, er is een fijne werksfeer en we kunnen goed samenwerken. Die klik met collega’s vind ik erg belangrijk.

Wat viel je op toen je hier net begonnen was?

De flexibiliteit die gemeente Waddinxveen biedt vind ik bijzonder. Hierdoor kan ik er zijn voor mijn kinderen én werk doen wat ik leuk vind!

Wanneer ga jij met een blij gevoel naar huis?

De afwisseling in het werk geeft mij een voldaan en goed gevoel. Ik ben blij als ik een inwoner goed heb kunnen helpen en trots op de verantwoordelijkheid die ik heb gekregen met de administratie van de begraafplaats.

Hoe merk je dat je werkgever betrokken is bij jou?

Mijn collega’s zijn heel open en ik kan altijd bij ze terecht. Ze denken met mij mee en ik kan volledig mijzelf zijn. Ik volg nu een opleiding Basiskennis Burgerzaken en ben daar erg trots op! Ik ben blij dat Waddinxveen mij deze kans heeft gegeven.

Daan

Stagiair

Je krijgt veel vrijheid, ook als stagiair


Eind januari 2023 begon mijn stageperiode bij de gemeente. 5 maanden lang mocht ik aan de slag bij team onderhoud. Mijn opdracht was om een gebied bij de Petteplas een hogere biodiversiteit te geven. Ik heb veel vrijheid gekregen; ik mocht bijvoorbeeld een beheerplan opstellen, zelf spullen bestellen en de werkzaamheden uitvoeren. Ik heb planten gezaaid, nestkasten opgehangen en samengewerkt met collega’s en zelfs met een aannemer.

Met de hulp van mijn collega’s heb ik mijn (school)opdracht met succes afgerond! De gezaaide planten zijn niet opgekomen in mijn stageperiode, maar hopelijk binnenkort wel. Helaas zie ik de gezaaide planten niet opkomen in mijn stageperiode. En ik hoop dat we hiermee inheemse diersoorten naar het gebied kunnen lokken en dat het gebied bij de Petteplas zich blijft ontwikkelen.

Ik heb een erg fijne en leerzame stage gehad bij gemeente Waddinxveen en wil iedereen bedanken voor de aandacht en betrokkenheid.

Monique

HR Adviseur

Het is belangrijk dat onze collega’s niet alleen focussen op de eindbestemming, maar ook genieten van de reis

Kun je meer vertellen over jouw werk als HR Adviseur?

Ik ben sparringpartner voor de leidinggevenden voor alle personele zaken. Dat is een breed terrein: zo adviseer ik bijvoorbeeld over werving & selectie, inschaling van functies en vraagstukken over medewerkers. Verder ben ik vraagbaak voor medewerkers op HR-gebied en vervul ik de rol van preventiemedewerker. Mijn takenpakket is dus heel divers en dat maakt het juist zo leuk. Sinds 2003 heb ik diverse HR rollen gehad. Door de ervaring die ik heb opgebouwd, weet ik goed hoe ik dingen moet aanpakken.

Wat maakt dat je al 10 jaar met plezier bij de Gemeente Waddinxveen werkt?

In exitgesprekken geven vertrekkende collega’s vaak aan dat zij weggaan omdat zij zich verder willen ontwikkelen en in andere keukens willen kijken. Maar deze keuken past bij mij: de cultuur en grootte van de gemeente spreken mij aan. Hier ken ik iedereen bij naam, ook al begint dat wel een uitdaging te worden nu we zo aan het groeien zijn. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Wat ik bovendien leuk vind, is dat de functies hier over het algemeen breed zijn ingestoken en je als het ware “je eigen toko” kunt hebben.

Binnen deze organisatie krijg je mogelijkheden om nieuwe dingen uit te proberen, zelfs als dit buiten je eigen vakgebied ligt. Ook ik heb daar weleens behoefte aan. Laatst kwam er een kans voorbij om De Unie, een voormalig hotel in Waddinxveen, in te richten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente zocht daar een projectleider voor. Dit was een uitdagend project. In korte tijd heb ik, met de hulp van een hoop collega’s en vrijwilligers, ervoor gezorgd dat alle ruimten werden ingericht. Door mijn functie als HR Adviseur heb ik een groot netwerk en het was leuk om mijn contacten op een andere manier dan gewoonlijk in te schakelen. Ik merkte in dit project hoe collegiaal we naar elkaar zijn en hoe snel we in een kleine gemeente met elkaar kunnen schakelen. En het resultaat mag er zijn: alle ruimten waren op tijd klaar en zagen er netjes uit. Er wonen nu zo’n 50 vluchtelingen.

Wat staat er nog op jouw bucketlist om te doen bij de gemeente Waddinxveen?

We zijn nu bezig om een vitaliteitsprogramma uit te denken en dat vind ik heel leuk om te doen. Ons managementteam vindt het ook belangrijk dat wij hier als organisatie aandacht aan besteden. En terecht: je medewerkers vormen je belangrijkste kapitaal. Als zij zich vitaal en gelukkig voelen op het werk, kunnen zij hun werk nog beter doen voor de inwoners van Waddinxveen.

Verder vind ik het belangrijk om in deze groeiende organisatie het familiegevoel te behouden. We zijn als organisatie ontzettend ambitieus en dat zorgt er weleens voor dat we vooral heel druk met ons eigen werk zijn. Ik vind het belangrijk dat onze collega’s niet alleen focussen op de eindbestemming, maar ook genieten van de reis. Ook het managementteam vindt dit belangrijk. Daarom heeft een aantal medewerkers de ruimte gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Eén van hun uitdagingen is bijvoorbeeld om uit te denken hoe we de verbinding met elkaar houden in deze groeiende organisatie. Ontspannende activiteiten zoals teamuitjes en borrels kunnen daarbij helpen, maar we willen vanuit HR ook vooruitstrevend zijn in ons HR-beleid. Hoe kunnen we onze collega’s faciliteren om goed hun werk te kunnen doen? Dat is een belangrijk vraagstuk waar wij de komende tijd mee aan de slag gaan.

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

In onze organisatie ben je breed inzetbaar en dat maakt dat je je kunt blijven ontwikkelen. Ondanks dat we groeien, zijn we in vergelijking met grotere gemeenten nog relatief klein. Daardoor ben je bij ons echt zichtbaar als medewerker. Doordat wij weinig managementlagen hebben, krijg je bij ons snel dingen voor elkaar. Genoeg redenen dus om bij ons te komen solliciteren!

Daniëlla

Inkoopadviseur

Samen met collega’s zoeken naar oplossingen, dat voelt goed en veilig

Wat doe je?

Ik ben inkoopadviseur en begeleid mijn collega’s bij het maken van keuzes bij hun inkoopprocessen. Dat kan een kleine aanschaf zijn, maar ook een grote Europese aanbesteding. Zo heb ik pasgeleden de meervoudig onderhandse aanbesteding Verzekeringsmakelaar afgerond. Ook heb ik een bijdrage geleverd aan de Europese aanbestedingen voor externe inhuur en een applicatie voor het zaak- en archiefsysteem. Daarmee kunnen de collega’s straks sneller en efficiënter werken. Ik vind het belangrijk dat we rechtmatig en doelmatig inkopen en let er goed op wat echt belangrijk is. Waar hebben de inwoners de meeste behoefte aan? Zo lever ik een bijdrage aan de toekomst van Waddinxveen en iedereen die er woont of werkt.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

De kansen die de organisatie mij gegeven heeft! Ik begon in een tijdelijke functie, waarbij ik de facility manager voor een paar maanden heb vervangen. Zij was met zwangerschapsverlof. Ik vond het zo leuk dat ik na afloop direct heb gesolliciteerd op een interne vacature. Toen het nodig was om de inkoopkennis van het team uit te breiden, kreeg ik de kans om de opleiding Nevi 1 Professional te volgen. Na het afronden van deze opleiding begon ik direct als adviseur. Adviezen geven en collega’s ondersteunen bij hun inkoop. Dit werk past goed bij mij.

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Bij de gemeente Waddinxveen krijg je veel kansen en kun je diverse projecten oppakken. Als ik ideeën heb om de inkoop bij de gemeente te versterken en verder uit te bouwen, wordt er echt naar me geluisterd. De lijnen zijn kort en de collega’s zijn toegankelijk, open en betrokken. De sfeer is zakelijk op een vriendelijke manier. Zeg wat je gaat doen en doe vervolgens wat je zegt. Als het toch niet lukt en je geeft het op tijd aan, dan zoeken de collega’s samen met jou naar oplossingen. Dat voelt goed en veilig. En zoals je aan mij kunt zien: je krijgt hier heel veel mogelijkheden.

Ron

Programmamanager duurzaamheid

Bij de gemeente Waddinxveen krijg je alle kansen

Wat doe je?

Ik ben programmamanager duurzaamheid. Mijn doel is om iedereen in de gemeente duurzaam te laten denken en werken. Iedereen kan (en moet) binnen zijn of haar vakgebied aan duurzaamheid bijdragen. Bij de gemeente zijn we onder andere bezig met de energietransitie,  de transitie naar de circulaire economie, klimaatadaptatie en biodiversiteit. 

Zo werken In de energietransitie aan energiebesparing en het tegengaan van energiearmoede voor inwoners en het vinden van alternatieven voor aardgas. Zo onderzoeken we of we restwarmte kunnen inzetten voor de glastuinbouw en het verwarmen van woningen. Ook maken we woonwijken steeds groener voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Deze ontwikkelingen zijn heel belangrijk voor het milieu en de maatschappij.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

Ik heb veel vrijheid en flexibiliteit. Het is soms ook hard werken hoor! Maar ik heb er echt voor gekozen. Wat voor mij belangrijk is, is dat we samen bouwen aan een duurzame Waddinxveense samenleving. Ik ben er trots op hoe we dat met elkaar aan het doen zijn. Ik heb veel contacten met collega’s in de organisatie en ik kan al mijn vakkennis inzetten. Als je openstaat om ook dingen te doen buiten je eigen vakgebied krijg je alle kansen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen. Bij onze gemeente ben je als zelf-starter echt op de juiste plek.

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Voor starters of mensen met een paar jaar werkervaring is Waddinxveen een hele goede werkgever. Je krijgt bij ons te maken met alle onderdelen van het besturen van een gemeente. Dus ook met de wethouders en de gemeenteraad. Bovendien sta je dicht bij de burgers, dus heb je ook direct contact met de buitenwereld. Dat maakt het een ideale start als je ooit wilt overstappen naar een grotere gemeente of een andere overheidsorganisatie. Voor mensen met veel werkervaring is het interessant dat je vrijheid krijgt, een breed takenpakket hebt met veel verantwoordelijkheid. Plus de kans om jonge mensen te coachen en te begeleiden.

Carola

Communicatiemedewerker

Waddinxveen geeft mij ruimte om (persoonlijk) te groeien

Wat doe je?

Ik ben communicatiemedewerker en ondersteun de communicatieadviseurs bij kleine en grote projecten. Hiervoor maak ik berichten voor de website en sociale media en soms ook een themapagina voor de lokale krant of bewerk ik een video. Een aantal werkzaamheden komt elke dag of week terug zoals de publicaties voor officielebekendmakingen.nl, de gemeenterubriek voor de lokale krant en de mediamonitor. Ook werk ik aan interne projecten die de hele organisatie raken zoals digitale toegankelijkheid en een nieuwe website. Op dit moment ben ik bezig met de communicatiecampagne voor een nieuwe kinderburgemeester en een verkeersplan in Waddinxveen. Voor het verkeersplan heb ik het communicatieplan gemaakt en werk ik samen met collega’s en een externe organisatie. Erg interessante, leuke en afwisselende onderwerpen om mee bezig te zijn. 

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

Collega’s stimuleren mij elke dag opnieuw door hun enthousiasme, hun inzet en de manier waarop we met elkaar omgaan en samenwerken. Waddinxveen geeft mij ruimte om (persoonlijk) te groeien én zorgt ervoor dat ik uit mijn comfortzone stap. Zo heb ik in oktober 2021 een week vol activiteiten georganiseerd voor collega’s om digitale toegankelijkheid op de kaart te zetten. Hoogtepunt die week was de komst van cabaretier Vincent Bijlo die ik had gevraagd om collega’s en pers meer te vertellen over dit onderwerp. Ik ben nog steeds trots op wat ik bereikt heb die week. En heel blij dat gemeente Waddinxveen mij die kans heeft gegeven!

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Ik ben aangenomen toen ik hoogzwanger was en vond dat heel bijzonder. Dit geeft gelijk aan hoe de gemeente Waddinxveen als organisatie is; persoonlijk, betrokken en met veel vertrouwen in hun medewerkers. De lijnen zijn kort, waardoor het altijd prettig samenwerken is. De organisatie is flexibel en ik kan daardoor over het algemeen zelf bepalen of ik thuis of op kantoor werk. En dat is erg fijn met jonge kinderen thuis! Gemeente Waddinxveen heeft aandacht voor mij en biedt volop kansen voor mijn toekomst!

Alexandra 

Jurist

Voelde mij snel thuis bij de gemeente Waddinxveen

Wat doe je?

Ik ben jurist en geef juridisch advies aan bijna alle teams van de gemeente. Ik zie thema’s voorbijkomen als aanbestedingsrecht, duurzaamheid, vastgoed en openbare ruimte. Dat maakt mijn werk heel divers. Momenteel houd ik me bezig met de Algemene plaatselijke verordening. Daarvoor verzamel ik input bij de teams, ik begeleid het bestuurlijke traject en schrijf het collegevoorstel. Ook bereid ik het voorstel voor de raad voor. Het is leuk en afwisselend werk, geen week ziet er hetzelfde uit. Straks ga ik me verdiepen in het sociaal domein: de WMO, Jeugdwet en Participatiewet. Ik vind het mooi om ervoor te zorgen dat besluiten en regels juridisch juist zijn.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

Mijn start bij de gemeente verliep erg prettig. Ik had een goed introductieprogramma en een mentor.  Die heeft mij uitstekend begeleid. In het eerste jaar had ik regelmatig een één-op-één gesprek met mijn manager. Om over mijn werk te praten, maar ook over hoe het met mij ging en wat ik nodig had. Daardoor voelde ik me al snel thuis in Waddinxveen. Ik heb veel vrijheid in hoe ik mijn werk doe en een goede werk-privé balans. De collega’s zijn heel toegankelijk en de lijnen zijn kort. Dat werkt heel prettig!

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

In Waddinxveen krijg je veel gelegenheid om je werk professioneel te doen. Het is interessant omdat je vaak van A tot Z bij zaken betrokken bent. Als je aangeeft dat je meer verdieping wilt op een onderwerp, kun je een opleiding volgen. Daarnaast kun je extra dingen doen. Ik zit in een werkgroep die meedenkt over de uitvoering van het organisatieplan. Een mooie manier om collega’s van andere teams beter te leren kennen en feeling te houden met iedereen. En aan het eind van de week is er altijd tijd voor een ontspannen borrel met de collega’s.