Wilco, Beleidsadviseur ruimtelijke ordening

Geen dag is hetzelfde, elke dag is anders

Wilco

Wat doe je voor werk?

Ik ben beleidsadviseur ruimtelijke ordening. Ik houd me vooral bezig met het toetsen van bestemmingsplannen, ruimtelijke procedures en ruimtelijke ontwikkelingen. Verder sluit ik vaak aan bij project- en visiegroepen en pak ik projectleiderstaken op.

Het leukste vind ik de ruimtelijke ontwikkelingen. Een initiatiefnemer komt met een basisplan dat vaak niet aansluit bij ons beleid. Samen werken we aan het plan en de grootste uitdaging is dat het plan er uiteindelijk uit komt te zien zodat het past bij Waddinxveen. Dat er bijvoorbeeld woningen in staan waar vraag naar is in Waddinxveen, voldoende parkeerplekken en ook dat er genoeg groen wordt opgenomen in het plan.

Waarom heb je gekozen voor Waddinxveen, als werkgever?

Gemeente Waddinxveen gaf mij als pas afgestudeerde het vertrouwen en de kans om me te bewijzen. Vlak na het afronden van mijn studie brak covid uit. Het aantal vacatures nam toen enorm af. In mijn sollicitaties legde ik het vaak af tegen sollicitanten met al enige relevante werkervaring. Die had ik op dat moment zelf nog niet. Bij Waddinxveen keken ze verder dan alleen werkervaring, meer naar de persoon en de competenties. Van hen kreeg ik wél de kans om te laten zien wat ik in mij heb. Daarnaast kom ik oorspronkelijk uit Gouda en ik heb ook enkele jaren in Waddinxveen gewoond. Werken in mijn ‘’eigen regio’’ sprak mij ook enorm aan.

Wat vind je het leukst aan werken bij gemeente Waddinxveen?

De snelle groei die Waddinxveen doormaakt zorgt ervoor dat er veel uitdagend werk is bij ruimte. Je leert ook veel in korte tijd omdat de organisatie niet zo groot is. Daardoor ben je verantwoordelijk voor een breed takenpakket en voer je bij kleine projecten ook de taken van een projectleider uit.

Daarnaast is Waddinxveen een open organisatie, en dat vind ik heel erg fijn. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik aangegeven dat ik het onderdeel mobiliteit en verkeer erg interessant vind in mijn werk. Samen met mijn leidinggevende heb ik gekeken naar de mogelijkheden en werd ik projectleider van een team dat zich bezighield met de visie op mobiliteit.

Wat viel je op toen je hier net begonnen was?

De informele en open werkomgeving en de korte lijnen tussen medewerkers in verschillende functies. Als je bijvoorbeeld de burgemeester of wethouder wilt spreken, loop je gewoon langs. Dat is toch wel iets waar studievrienden die in een grotere gemeente werken jaloers op zijn. En als je iets wilt leren of jezelf wilt ontwikkelen dan wordt daar ook echt wat mee gedaan.

Hoe merk je dat je werkgever betrokken is bij jou?

Ik werk in een jong en gezellig team en krijg de ruimte en vrijheid om mijn werk zelf in te delen. Ook mag ik zelf bepalen of ik thuis werk of op kantoor. Hierdoor wordt het creëren of behouden van een fijne werk-privé balans een stuk makkelijker.

Waarom ben je trots op je werk?

Omdat we allemaal enorm ons best doen om Waddinxveen te verbeteren waar mogelijk en tegelijk te behouden wat al goed is. Samen met leuke collega’s maken we Waddinxveen weer een stukje mooier, nog mooier dan het al is. Ik ben er trots op dat ik kan bijdragen aan een Waddinxveen waar het fijn is om te wonen, werken en recreëren.