Alexandra, Jurist

Ik voelde mij snel thuis bij de gemeente Waddinxveen

Alexandra

Wat doe je?

Ik ben jurist en geef juridisch advies aan bijna alle teams van de gemeente. Ik zie thema’s voorbijkomen als aanbestedingsrecht, duurzaamheid, vastgoed en openbare ruimte. Dat maakt mijn werk heel divers. Momenteel houd ik me bezig met de Algemene plaatselijke verordening. Daarvoor verzamel ik input bij de teams, ik begeleid het bestuurlijke traject en schrijf het collegevoorstel. Ook bereid ik het voorstel voor de raad voor. Het is leuk en afwisselend werk, geen week ziet er hetzelfde uit. Straks ga ik me verdiepen in het sociaal domein: de WMO, Jeugdwet en Participatiewet. Ik vind het mooi om ervoor te zorgen dat besluiten en regels juridisch juist zijn.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

Mijn start bij de gemeente verliep erg prettig. Ik had een goed introductieprogramma en een mentor.  Die heeft mij uitstekend begeleid. In het eerste jaar had ik regelmatig een één-op-één gesprek met mijn manager. Om over mijn werk te praten, maar ook over hoe het met mij ging en wat ik nodig had. Daardoor voelde ik me al snel thuis in Waddinxveen. Ik heb veel vrijheid in hoe ik mijn werk doe en een goede werk-privé balans. De collega’s zijn heel toegankelijk en de lijnen zijn kort. Dat werkt heel prettig!

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

In Waddinxveen krijg je veel gelegenheid om je werk professioneel te doen. Het is interessant omdat je vaak van A tot Z bij zaken betrokken bent. Als je aangeeft dat je meer verdieping wilt op een onderwerp, kun je een opleiding volgen. Daarnaast kun je extra dingen doen. Ik zit in een werkgroep die meedenkt over de uitvoering van het organisatieplan. Een mooie manier om collega’s van andere teams beter te leren kennen en feeling te houden met iedereen. En aan het eind van de week is er altijd tijd voor een ontspannen borrel met de collega’s.