Ron, Programmamanager Duurzaamheid

Bij de gemeente Waddinxveen krijg je alle kansen

Ron

Wat doe je?

Ik ben programmamanager duurzaamheid. Mijn doel is om iedereen in de gemeente duurzaam te laten denken en werken. Iedereen kan (en moet) binnen zijn of haar vakgebied aan duurzaamheid bijdragen. Bij de gemeente zijn we onder andere bezig met de energietransitie,  de transitie naar de circulaire economie, klimaatadaptatie en biodiversiteit. 

Zo werken In de energietransitie aan energiebesparing en het tegengaan van energiearmoede voor inwoners en het vinden van alternatieven voor aardgas. Zo onderzoeken we of we restwarmte kunnen inzetten voor de glastuinbouw en het verwarmen van woningen. Ook maken we woonwijken steeds groener voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Deze ontwikkelingen zijn heel belangrijk voor het milieu en de maatschappij.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

Ik heb veel vrijheid en flexibiliteit. Het is soms ook hard werken hoor! Maar ik heb er echt voor gekozen. Wat voor mij belangrijk is, is dat we samen bouwen aan een duurzame Waddinxveense samenleving. Ik ben er trots op hoe we dat met elkaar aan het doen zijn. Ik heb veel contacten met collega’s in de organisatie en ik kan al mijn vakkennis inzetten. Als je openstaat om ook dingen te doen buiten je eigen vakgebied krijg je alle kansen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen. Bij onze gemeente ben je als zelf-starter echt op de juiste plek.

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Voor starters of mensen met een paar jaar werkervaring is Waddinxveen een hele goede werkgever. Je krijgt bij ons te maken met alle onderdelen van het besturen van een gemeente. Dus ook met de wethouders en de gemeenteraad. Bovendien sta je dicht bij de burgers, dus heb je ook direct contact met de buitenwereld. Dat maakt het een ideale start als je ooit wilt overstappen naar een grotere gemeente of een andere overheidsorganisatie. Voor mensen met veel werkervaring is het interessant dat je vrijheid krijgt, een breed takenpakket hebt met veel verantwoordelijkheid. Plus de kans om jonge mensen te coachen en te begeleiden.