Vraag een vuurwerkvrije zone aan voor 13 november

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 oktober 2023, 09:19

Het is in Waddinxveen mogelijk om een vrijwillig vuurwerkvrije zone aan te vragen. In deze zone mag er tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. U kunt een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen voor uw straat of buurt of om een park of plein heen.

Een vuurwerkvrije zone aanvragen in Waddinxveen

De gemeente controleert en beoordeelt de aanvragen en kan waar nodig om aanvullingen vragen. Ga voor het aanvragen en meer informatie over de voorwaarden naar Vuurwerkvrije zone aanvragen. Dit kan tot 13 november. In december publiceert de gemeente waar de vrijwillig vuurwerkvrije zones zijn. Waddinxveen heeft al een vuurwerkvrije zone, het gebied om kinderboerderij Dierendal.

Het invoeren van de vrijwillige vuurwerkvrije zones doen we op verzoek van de raad

Op 22 januari 2020 nam de gemeenteraad een motie aan om onderzoek te doen naar een vuurwerkverbod in Waddinxveen. In de raadsvergadering van 30 september 2020 is deze motie behandeld en is de mogelijkheid om een vrijwillig vuurwerkvrije zone aan te vragen ontstaan.

In het nieuwe jaar beoordelen wij de vuurwerkvrije zones

We doen dit samen met mensen die vuurwerkvrije zones hebben aangevraagd. We kijken naar hoe het ging, wat goed ging en wat een volgende keer beter kan.

Een gezellige en veilige jaarwisseling voor héél Waddinxveen

Oud en nieuw is een jaarlijks terugkerend moment dat bij veel inwoners in het teken staat van gezelligheid en ontmoeting met vrienden en familie. Wat ons betreft is het dit jaar niet anders. Toch kan het voorkomen dat er door vuurwerk sprake is van overlast. Als dat gebeurt, dan kunt u dit melden via www.waddinxveen.nl/fixi. Samen maken we er een gezellige en veilige jaarwisseling van.