Actueel

Kiki is de nieuwe kinderburgemeester

Na een spannende selectie met video’s van enthousiaste en getalenteerde kinderen verraste burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis haar vanmiddag thuis met taart en een speciale boodschap: Kiki is de 5e kinderburgemeester van Waddinxveen!

Online meldpunt voor (particuliere) huurders

Huurders zitten soms in een kwetsbare positie. Via het meldpunt kunnen huurders met klachten, vragen of signalen over ongewenste verhuurpraktijken van verhuurders of verhuurbemiddelaars gratis terecht bij een huurteam.

Belangrijke stap voor ontwikkeling Noordkade

Op donderdag 6 juni heeft BMN Bouwmaterialen een overeenkomst getekend met gemeente Waddinxveen. Hiermee is de ontwikkeling van de Noordkade van verouderd bedrijventerrein naar een woon-werkgebied weer een stap dichterbij.

Uitslag verkiezing Europees Parlement 6 juni 2024

De opkomst en uitslag van de verkiezing Europees Parlement van 6 juni 2024 staan op www.waddinxveen.nl/verkiezingen.

Opkomst verkiezing Europees Parlement donderdag 6 juni 2024

Donderdag 6 juni kunnen inwoners tussen 07:30 uur en 21:00 uur stemmen voor het Europees Parlement. In dit bericht leest u de voorlopige opkomstcijfers per stembureau.

Waddinxveen wijst locatie aan voor opvang vluchtelingen

Het college van B&W heeft op 4 juni de locatie Vredenburghlaan/ Plasweg/ IJsermanweg aangewezen als meest geschikte locatie voor de opvang van 195 vluchtelingen en 30 plekken voor inwoners die met spoed op zoek zijn naar een woning.

Laat uw tuintegels gratis ophalen door de Tegeltaxi

Gaat u de tegels in uw tuin vervangen door groen? De Tegeltaxi rijdt van juni tot en met oktober door Waddinxveen om tegels gratis op te halen!

College blijft scherp sturen op uitgaven

Het lukt de gemeente Waddinxveen om ook de komende jaren een sluitende begroting te presenteren. In die begroting maakt het college ruimte om te investeren in maatschappelijke voorzieningen voor onderwijs en sport en het op sterkte krijgen van de gemeentelijke organisatie. Ook let de gemeente sterk op de uitgaven.

Ecologen doen onderzoek naar vleermuizen en vogels in Waddinxveen

Wist u dat er in de muren van uw huis vogels en vleermuizen kunnen wonen? Om te weten waar deze dieren wonen, doen ecologen van de organisatie Habitus onderzoek op straat in opdracht van de gemeente Waddinxveen.

Extra toegankelijk stembureau open op 6 juni

Tijdens de verkiezing van het Europees Parlement op donderdag 6 juni openen we een extra toegankelijk stembureau in gebouw Wereldwijd aan Mauritslaan 55 in Waddinxveen.