Actueel

Een jaar Klimaatburgemeester van Waddinxveen, wie gaat Ton opvolgen?

Zeg je duurzaamheid in Waddinxveen, dan zeg je Ton Vreeburg. Als bestuurslid van WaddGroen, medeoprichter van de energiecoöperatie en sinds vorig jaar Klimaatburgemeester zet Ton zich in om Waddinxveen duurzaam te maken. Na een jaar wil hij het stokje hopelijk in oktober doorgeven aan zijn opvolger. Nu het ministerie van…

Gemeente Waddinxveen doneert 1 euro per inwoner aan Marokko

Dat komt neer op een bedrag van € 33.523,00. Deze bijdrage is voor de eerste nood, zoals drinkwater, medische hulpmiddelen en tenten voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De bijdrage wordt unaniem gesteund door de partijen in de gemeenteraad. De allesverwoestende aardbeving in Marokko zorgt voor enorm leed.…

Hoe ziet Waddinxveen eruit in 2050?

De gemeente Waddinxveen is als snelst groeiende gemeente van Nederland volop in ontwikkeling. Het college van burgemeester en wethouders kiest ervoor verantwoordelijkheid te nemen om de groei van Waddinxveen in goede banen te leiden.

Bouw mee aan miniatuur Waddinxveen: Wad Klein

Maatschappelijk cultuurplatform KunstKade organiseert dit jaar een nieuw cultureel project: Wad Klein. Met Wad Klein bouwen inwoners in teams aan een miniatuurwereld met het thema Waddinxveen.

Stichting zorgt ook komende 10 jaar voor onderhoud rotondes

De samenwerking met Stichting Rotondes Waddinxveen is met 10 jaar verlengd. Wethouder Albert Kerssies en Thon Bostelaar van Stichting Rotondes Waddinxveen tekenden op woensdag 13 september de overeenkomst in het bijzijn van Suzanne Hetyey van Care for Family.

College van B&W steunt plan voor zes tiny houses aan de Florijnlaan

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen ligt, dan komen er zes tiny houses aan Florijnlaan 100 naast het hospice. Een initiatiefnemer heeft voor dit stuk weiland aan de gemeente gevraagd om het bestemmingsplan aan te passen van vier naar zes kleine koopwoningen in een hofje. Hiermee heeft de initiatiefnemer een primeur: het zijn de eerste zes tiny houses in Waddinxveen.

Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

In 2023 vindt Stoptober voor de 10e keer plaats: Samen 28 dagen niet roken in oktober. Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Kuno Mooren en Stefan Vogels winnaars Cultuurprijs 2023

De winnaars van de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs 2023 zijn bekend. Wethouder Brigitte Leferink reikte vrijdagmiddag 8 september de prijzen uit tijdens het evenement WadCultureel. Zij deed dit in Cultuurhuys De Kroon. Kuno Mooren kreeg de Cultuurprijs 2023 en Stefan Vogels kreeg de Aanmoedigingsprijs 2023. Zij gingen naar huis met een…

Kinderburgemeester Mathijs en kindercomité aan de slag!

Goed nieuws voor jonge inwoners van Waddinxveen: want kinderburgemeester Mathijs Verbaas is officieel geïnstalleerd als de 4e kinderburgemeester van ons dorp. Samen met het nieuwe kindercomité gaat hij aan de slag om de stem van de kinderen te laten horen en te zorgen dat Waddinxveen een nóg leukere plek wordt.

Gemeente Waddinxveen deelt 100 gratis bomen uit voor groene tuinen

Vanaf woensdag 13 september kunnen inwoners van Waddinxveen zich aanmelden voor een gratis boom voor hun tuin. De gemeente doet dit omdat bomen helpen tegen het veranderende klimaat. Een boom zorgt ervoor dat het in de zomer minder heet is in de tuin. En bij een zware regenbui neemt de bodem van een groene tuin het water beter op.