Laat uw tuintegels gratis ophalen door de Tegeltaxi

5 juni 2024, 14:00

Gaat u de tegels in uw tuin vervangen door groen? Dan helpen wij u graag door de deze tegels gratis op te halen met de Tegeltaxi. De Tegeltaxi is een nieuwe dienst van de gemeente Waddinxveen. Deze vrachtwagen met grijparm rijdt van juni tot en met oktober door Waddinxveen om op afspraak tegels gratis op te halen. De eerste ophaaldag is woensdag 19 juni. De opgehaalde tegels worden hergebruikt.

Hoe werkt het?

De Tegeltaxi is bedacht om inwoners zoveel mogelijk te helpen bij het groener maken van hun tuin. Normaal heeft u bij het wegbrengen van tegels een aanhanger nodig. Met de Tegeltaxi hoeft dat niet meer. U vraagt de Tegeltaxi aan via waddinxveen.nl/tegeltaxi. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden. Bijvoorbeeld over hoe u de tegels aan moet bieden. En dat u de tegels vervangt door groen en niet voor nieuwe tegels. De Tegeltaxi rijdt dit jaar op iedere eerste en derde woensdag van de maand. Alle data waarop u de Tegeltaxi kunt reserveren staan in het aanmeldformulier op de pagina van de Tegeltaxi. U kunt zich uiterlijk tot de vrijdag vóór de ophaaldatum aanmelden.

Eerste 100 deelnemers krijgen gratis groenpakket

De Tegeltaxi is nieuw in Waddinxveen. Om dat te vieren willen we de eerste 100 deelnemers een extraatje geven. U kunt kiezen uit drie soorten groenpakketten. We hebben pakketten voor alle soorten tuinen. Al de planten in het pakket dragen bij aan de lokale natuur en biodiversiteit.  Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken over het bezorgen van dit pakket. Met dit pakket kunt u ongeveer 1m2 groen in uw tuin planten.

Waarom een groene tuin?

Mensen zijn gelukkiger en gezonder in een groene tuin. Een groene omgeving is goed voor uw gezondheid en de gezondheid van dieren en planten. Wist u dat een groene tuin koeler is in de warme zomermaanden? En dat u met een groene tuin bij veel regen minder wateroverlast hebt? Een groene tuin is ook fijn voor vogels, egels, vlinders en andere dieren.