200 bomen in de Vredenburghzone

15 maart 2024, 09:51
Wethouder Albert Kerssies en projectdirecteur Hélène Moors schudden elkaar de hand. Ze staan op de locatie waar het grootste gedeelte van de bomen wordt geplant, het gebied grenzend aan de Vredenburghlaan en de IJsermanweg.

Wethouder Albert Kerssies en projectdirecteur Hélène Moors van Rijkswaterstaat hebben op donderdag 14 maart 2024 een overeenkomst getekend. De gemeente Waddinxveen en Rijkswaterstaat komen overeen dat er 200 bomen geplant worden in de Vredenburghzone. Met de aanplant van de bomen compenseert de gemeente 1 hectare groen voor Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat legt de Blankenburgverbinding aan

Deze weg verbindt eind 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Door deze verbinding moet Rijkswaterstaat ongeveer 30 hectare groen compenseren. Dat doen ze voor een groot deel in de directe omgeving van het project. Ook de gemeente Waddinxveen gaat 1 hectare groen compenseren voor Rijkswaterstaat. In de Vredenburghzone worden 200 bomen geplant. Projectdirecteur Hélène Moors: “Vanuit de Blankenburgverbinding zijn we blij dat we naast onder andere Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam ook in Waddinxveen kunnen bijdragen aan lokale vergroening.“

De 200 bomen worden voor mei 2024 al geplant

De gemeente is aan de slag om de 200 bomen nog voor mei van dit jaar in de grond te zetten. We planten op verschillende plekken in de Vredenburghzone bomen zoals berken, eiken, elzen, lindes en kastanjebomen. Wethouder Albert Kerssies is blij met de aanplant van de bomen in de Vredenburghzone. “De Vredenburghzone krijgt steeds meer vorm. Met de aanplant van deze 200 bomen vergroenen we Waddinxveen. De bomen houden water vast, zorgen voor verkoeling en meer biodiversiteit.”

De Vredenburghzone krijgt steeds meer vorm

Een gedeelte van het gebied is al klaar en we werken hard om meer stukken toegankelijk te maken. Vanaf de Plasweg wordt een toegangsbrug aangelegd. Daarna starten we in dat deel met het aanleggen van wandelpaden en plaatsen van vlonders, zodat inwoners hier kunnen ontspannen. Wilt u nog meer weten? Ga dan naar de pagina over de Vredenburghzone.