Subsidie voor energiebesparing of duurzame energie

Wist u dat u voor het verduurzamen van uw woning, VvE of onderneming subsidie kunt krijgen? Zo hoeft u niet alles zelf te betalen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze subsidies en financiële regelingen.

Subsidies duurzame woning

Als u eigenaar bent van een woning kunt u voor de verduurzaming van uw woning gebruik maken van subsidies. Daarnaast zijn er aparte regelingen voor Verenigingen van Eigenaars (VvE). Deze vindt u in dit overzicht.

Stimuleringslening voor duurzaam en langer thuis

Wilt u uw woning duurzaam maken met bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp? Of uw woning aanpassen zodat u hier lang kunt blijven wonen? Dan kunt u een stimuleringslening aanvragen. Dit is een lening tegen een extra goedkoop rentetarief om uw woning klaar te maken voor de toekomst. Lees de voorwaarden of doe een aanvraag.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt u om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatiecheck. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag. Op de website Noodfonds Energie vindt u meer informatie en kunt u een aanvraag doen.

Subsidiecheck

Op de website van het Duurzaam Bouwloket staat een subsidiecheck. Daar ziet u op welke subsidies u recht heeft. U hoeft alleen maar uw postcode en huisnummer in te voeren.

Heeft u vragen over subsidies?

Deze kunt u telefonisch stellen aan Duurzaam Bouwloket via 0182 221 021 of vul het contactformulier in. Nadat u de link heeft aangeklikt, krijgt u de vraag om de naam van de gemeente in te vullen.

Ondernemers

Voor ondernemers zijn er aparte subsidies en financiële regelingen. Deze vindt u op de pagina Subsidie voor bedrijven. Bent u ondernemer en wilt u advies over subsidies? Neem dan contact op met het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland (SEB-MH).

Heeft u vragen aan de gemeente Waddinxveen?

Stel deze dan via het contactformulier of bel met telefoonnummer 14 0182.