Onderscheidingen

Waddinxveen kent verschillende onderscheidingen voor inwoners die een belangrijke rol vervullen of hebben vervuld in de Waddinxveense samenleving.

Koninklijke Lintje

Ieder jaar reikt de burgemeester de koninklijke onderscheidingen uit tijdens ‘lintjesregen’.

Cultuurprijs

Elk jaar wordt de Waddinxveense Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of een instelling die een belangrijke bijdrage levert aan het culturele leven.

Jeugdonderscheiding

Deze onderscheiding is voor een jongere tussen de 6 en 18 jaar die zich belangeloos inzet voor een mooier, beter en bekender Waddinxveen.

Legpenning Brons

De Legpenning is een blijk van grote waardering. Deze wordt uitgereikt aan Waddinxveense personen of organisaties die zich bijzonder hebben onderscheiden en een grote mate van verdienste voor de Waddinxveense gemeenschap hebben gehad.

Erepenning Zilver

De Erepenning Zilver is een ereburgerschap en wordt toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan personen die in tijd en of aard van de verdienste een zeer groot belang hebben gehad voor de Waddinxveense samenleving. 

Verguld Hefje

Het Verguld Hefje wordt toegekend aan personen die bijzondere verdiensten verrichten voor de Waddinxveense samenleving.

Zilveren Hefje

Een Zilveren Hefje wordt uitgereikt aan een sporter of sportteam die een bijzondere prestatie heeft geleverd? Het Hefje is voor sporters (18+) die een Nederlands Kampioenschap hebben behaald. 

Sportprijs

De Sportprijs wordt uitgereikt aan de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Waddinxveense Sportgala.