Wethouder Kerssies en leerlingen De Regenboog openen hondenparcours

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 februari 2024, 16:54

Op maandag 26 februari hebben wethouder Albert Kerssies en leerlingen van basisschool De Regenboog het hondenparcours geopend. In het bestaande hondenlosloopgebied tussen de parkeerplaats van de Willem de Rijkelaan en basisschool De Regenboog zijn verschillende speelelementen voor honden toegevoegd zoals slalompalen, springhekjes, grote banden en een brug.

De leerlingen wilde iets doen voor inwoners en honden

Zo kwamen zij met het idee om een hondenparcours te maken in het hondenlosloopgebied vlakbij hun school. De leerlingen hebben bij het Kinderfonds het idee ingediend om een hondenparcours te maken. Het Kinderfonds vond het een goed idee en heeft €1000 gegeven om dit project uit te voeren. Wij hebben met veel plezier geholpen om dit samen met de kinderen en ouders voor elkaar te krijgen.

Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking

Met hulp van de school, kinderen, ouders, het Kinderfonds en de gemeente is het hondenparcours gemaakt. De kinderen hebben het hondenparcours bedacht, ouders hebben springhekjes getimmerd en de gemeente heeft hout geleverd en slalompalen geplaatst. Die slalompalen zijn eerder gebruikte boompalen, dus ook nog eens circulair.

Wij planten nog 14 bomen in het hondenlosloopgebied

Zo kunnen de honden en hun baasjes tijdens warme zomerdagen verkoeling zoeken. En bomen hebben nog meer voordelen. Ze houden water vast, en zorgen voor meer biodiversiteit.

Bij het Kinderfonds kunnen kinderen een idee indienen

Het Kinderfonds is een initiatief van Stichting De Groeiling. Zij wil leerlingen leren om zorgzaam te zijn voor elkaar en voor de omgeving. Jaarlijks worden kinderen of klassen uitgenodigd om initiatieven, ideeën of projecten in te brengen. Het Kinderfonds heeft een jury die bekijkt of het plan gaat over zorgzaam zijn voor een ander of de omgeving. De jury kijkt ook of er genoeg geld is om het plan uit te voeren. Als het plan wordt gekozen, krijgt de school geld van het Kinderfonds en kunnen de kinderen aan de slag.