Waddinxveen wijst locatie aan voor opvang vluchtelingen

5 juni 2024, 15:28
Foto: Inge van Mill

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 juni de locatie Vredenburghlaan/ Plasweg/ IJsermanweg, ontsluiting via IJsermanweg (perceel C2003) aangewezen als meest geschikte locatie voor de opvang van 195 vluchtelingen en 30 plekken voor inwoners die met spoed op zoek zijn naar een woning.

Hiermee voert de gemeente de wettelijke verplichtingen uit die gelden. En zorgt zij voor de komende vijf jaar voor duidelijkheid naar haar inwoners, ondernemers en partners. De locatiekeuze van het college wordt op 19 en 26 juni voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Inwoners ontvangen daarna een brief om hen te informeren.

Op de luchtfoto staat de locatie voor het AZC ingetekend met rode lijnen. Het stuk grond ligt tussen de Vredenburghlaan, de Plasweg, de G. van Dort Kroonweg en de IJsermanweg. Het ligt achter de bebouwing aan de G. van Dort Kroonweg en parallel aan deze weg en de Vredenburghlaan. De toegang komt aan de IJsermanweg.
Op de luchtfoto staat de locatie voor het AZC ingetekend met rode lijnen. Het stuk grond ligt tussen de Vredenburghlaan, de Plasweg, de G. van Dort Kroonweg en de IJsermanweg. Het ligt achter de bebouwing aan de G. van Dort Kroonweg, en parallel aan deze weg en de Vredenburghlaan. De toegang van het AZC komt aan de IJsermanweg.