Nieuwe informatiegids 'WAD voor weinig'

5 juli 2024, 11:37

Een feestelijk moment vanochtend in Cultuurhuys De Kroon, wethouder Leferink overhandigde de informatiegids ‘WAD voor Weinig’ aan Gillian de Koning, directeur van bibliotheek De Groene Venen. De gemeente heeft samen met Wadwijzer deze informatiegids gemaakt.

Deze gloednieuwe gids staat boordevol praktische budgettips die inwoners van Waddinxveen helpen om slim te besparen in het dagelijks leven. Voor alle Waddinxveners is deze gids een waardevolle bron van inspiratie en handige bespaartips. En het beste van alles? Vanaf 8 juli is de gids gratis op te halen op verschillende plekken in de gemeente.

Als gemeente merken we dat er behoefte is aan bespaartips en duidelijke informatie over hulp en ondersteuning die wij en onze partners bieden. Daarom hebben we samen met Wadwijzer de gids Wad voor Weinig samengesteld. Ik hoop dat deze gids inspiratie en tips geeft waar onze inwoners wat aan hebben. Want we willen dat iedereen in Waddinxveen op een gelijke manier mee kan doen.

Wethouder Brigitte Leferink

WAD voor Weinig

In de afgelopen jaren zijn de kosten van het dagelijks leven flink gestegen. Iedereen merkt dit in zijn of haar portemonnee. Daarom is het ontzettend handig om een gids te hebben met praktische bespaartips. Denk bijvoorbeeld aan slimme manieren om te besparen op je energierekening of leuke, betaalbare en zelfs gratis activiteiten. Ook staan er in de gids adressen waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning.

De gids biedt niet alleen informatie over de diverse regelingen en ondersteuningsmogelijkheden van de gemeente, maar schenkt ook aandacht aan de waardevolle hulp die andere organisaties in Waddinxveen bieden. Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de beschikbare hulpbronnen.

Waar kunt u de informatiegids ophalen?

Vanaf 8 juli wordt de gids verspreid. U kunt een gratis exemplaar ophalen op verschillende locaties, zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, bij de kringloopwinkels en de locaties van Het Bruispunt.