Vrijwillige energiecoaches voeren 100ste adviesgesprek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 april 2024, 10:00

De vrijwillige energiecoaches uit Waddinxveen hebben hun honderdste gesprek gevoerd met inwoners die willen besparen op energie. Sinds de start in november 2023 helpen deze energiecoaches inwoners om slimmer om te gaan met energie in hun huis. Dit doen ze bij woningeigenaren én bij huurders.

Het energiecoachgesprek

De energiecoaches geven tips en advies aan inwoners om energie te besparen. Dit kunnen makkelijke tips zijn, zoals het gebruiken van ledlampen of het niet blokkeren van een radiator met een gordijn. Of advies over grotere maatregelen, zoals isolatie en energiezuinige verwarming. Het doel is om inwoners te helpen energie te besparen en daarmee ook geld te besparen op de energierekening. Deelnemers krijgen na het gesprek een adviesrapport waarmee zij zelf verder kunnen om de woning energiezuiniger te maken.

Altijd gratis en onafhankelijk

De vrijwillige energiecoaches zijn niet verbonden aan een bedrijf. Ook komen ze allemaal uit Waddinxveen, dus ze kennen de verschillende soorten huizen goed. Een gesprek met een energiecoach is gratis voor u. Na het gesprek zit u ook nergens aan vast. De energiecoaches hebben een opleiding gevolgd. Hierdoor hebben ze veel kennis over isolatie, zonnepanelen of duurzaam verwarmen. Energiecoöperatie Waddgroen doet de planning voor de energiecoaches. Zij doen dit met de ondersteuning van de gemeente Waddinxveen.

Energiecoach worden ook iets voor u?

Na de zomer organiseert de gemeente Waddinxveen samen met de energiecoöperatie Waddgroen een nieuwe training voor vrijwilligers die ook energiecoach willen worden. Deze training is gratis voor u en bestaat uit 6 avonden. Is dit wat voor u? Mail dan Paul Jennen van de energiecoöperatie WaddGroen via info@waddgroen.nl.

Voor meer informatie over de vrijwillige energiecoaches, of om een gesprek met een energiecoach aan te vragen, gaat u naar www.waddinxveen.nl/energiecoaches.