Opnieuw 63 middenhuurwoningen opgeleverd in Park Triangel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 december 2023, 10:00
Foto v.l.n.r.: Mevrouw Sheraine Dessouki, Rebecca Haasdijk (senior Assetmanager BPD Woningfonds), wethouder Albert Kerssies (gemeente Waddinxveen) en Peter Immers (senior gebiedsontwikkelaar BPD).

Park Triangel is weer 63 nieuwe woningen rijker. In het bijzijn van BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft wethouder Albert Kerssies de eerste sleutel uitgereikt aan mevrouw Sheraine Dessouki. Zij is docent op het MBO en woont haar hele leven al in Waddinxveen. Ze was al langer op zoek naar een geschikte woning en is heel blij met haar nieuwe appartement. In het project realiseert BPD in totaal 98 middenhuur appartementen aan de Parkrand. In januari worden de overige 35 woningen opgeleverd.

Gat in de woningmarkt dichten

De meeste woningen zijn toegewezen aan starters die een huurwoning achterlaten óf (in 40% van de gevallen) nog bij hun ouders woonden. Dat de behoefte groot is aan een huurwoning met een huurprijs onder de 1000 euro per maand, blijkt uit het aantal aanmeldingen en het feit dat alle woningen zijn verhuurd voor de oplevering. “Mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, en te weinig inkomen hebben voor een koopwoning, dreigen tussen wal en schip te vallen,” vertelt Rebecca Haasdijk van BPD Woningfonds. “Om dit gat te dichten, heeft BPD het BPD Woningfonds opgericht. Hierdoor kunnen huishoudens met een middeninkomen makkelijker huren.”

Een geschikte woning voor iedereen in Waddinxveen

Wethouder Albert Kerssies is enthousiast over deze ontwikkeling:

Als gemeente zetten wij ons in voor een goede woningmix. We hebben gemerkt dat de vraag naar middenhuur woningen ook in Waddinxveen groot is. Om alle woningzoekenden in Waddinxveen een woning te kunnen bieden is het belangrijk om ook betaalbare woningen te bouwen, en dus ook middenhuur woningen. De extra middenhuur woningen aan de Parkrand zijn een mooie aanvulling voor Park Triangel. Het is ook heel fijn dat de meeste woningen zijn toegewezen aan starters die een huurwoning achterlaten óf nog bij hun ouders woonden.
 

wethouder Albert Kerssies

Nog meer middenhuur woningen

De 98 appartementen aan de Parkrand is slechts één van de projecten die BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling samen realiseren. Voor de 98 woningen aan de Parkrand kwamen 787 aanmeldingen. Daarom bouwt BPD door in de wijk. Op 30 november konden 24 jonge gezinnen gelukkig gemaakt worden met grondgebonden woningen in Parkrijk. Een grondgebonden woning is rechtstreeks toegankelijk op straat niveau en heeft meestal een terras of tuin op de grond. En half december start de bouw van 67 grondgebonden woningen in de middenhuur, waarvan de helft van de woningen al eind zomer 2024 wordt opgeleverd.

Park Triangel is voor iedereen 

Park Triangel bestaat uit veel kleinschalige buurtjes rondom een groot, groen park. De wijk stimuleert buitenspelen en sporten, ontmoeten en gezond leven. Een van de belangrijke speerpunten sinds het begin van Park Triangel is betaalbaar wonen. Park Triangel is voor iedereen, van sociale huur tot vrije sector koop en alles daartussenin. Binnen Park Triangel kunnen bewoners een wooncarrière maken, starten op de woningmarkt en doorstromen.