Meld ontoegankelijke situaties buitenshuis

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 augustus 2023, 13:58

Het is belangrijk dat iedereen die buiten wil zijn, buiten kan zijn en daarbij geen onnodig moeite ervaart. De ruimte buitenshuis moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat vraagt om aandacht voor de bereikbaarheid en veiligheid. Niemand kent Waddinxveen beter dan de inwoners zelf. Daarom vragen we u om via Waddsup melding te maken van situaties die niet toegankelijk zijn.

Wat is een ontoegankelijke situatie?

Om de toegankelijkheid in Waddinxveen te verbeteren, moeten we eerst weten waar het op dit moment niet goed gaat. Dit is waar u ons kunt helpen. We zijn op zoek naar situaties waarbij u, door een beperking, veel moeite heeft om u te verplaatsen buitenshuis. Denk hierbij aan paaltjes op de stoep die te dicht bij elkaar staan waardoor iemand in een (elektrische) rolstoel er niet tussendoor kan.

Kent u zo’n plek in Waddinxveen?

Maak dan een melding van deze ontoegankelijke situatie via Waddsup. Alle inwoners van Waddinxveen kunnen tot 3 september een melding maken. De meldingen verzamelen we. Daarna proberen we, wanneer mogelijk, zoveel mogelijk problemen die gemeld zijn op te lossen.

Wilt u de meedoen maar heeft u geen computer of smartphone?

We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Maak daarom een afspraak om naar het gemeentehuis te komen via het telefoonnummer 14 0182. De collega’s van de publieksbalie vullen dan samen met u de vragenlijst in. Zij bedienen de computer en u geeft de antwoorden.