Kiki is de nieuwe kinderburgemeester

12 juni 2024, 16:39
burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis zit met 5e nieuwe kinderburgemeester Kiki op de bank

Na een spannende selectieprocedure met video’s van enthousiaste en getalenteerde kinderen en gezellige gesprekjes met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en Mathijs, is Kiki vanmiddag thuis verrast. De burgemeester kwam langs met taart en een speciale boodschap: Kiki is de 5e kinderburgemeester van Waddinxveen!

Kiki vindt het belangrijk dat kinderen meer leren over cultuur

Dit vertelde zij in haar video. Bijvoorbeeld door voorlezen, bakken, toneel spelen en naar een museum te gaan. Een van haar ideeën is om een bakmiddag te houden voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis is enthousiast:

Super leuk dat zoveel kinderen hebben gereageerd, dit geeft aan dat kinderen mee willen denken over de toekomst van onze mooie gemeente.

We zijn enorm verrast met meer dan 20 aanmeldingen voor kinderburgemeester en kindercomité

De jury heeft met veel plezier alle video’s gezien. Uiteindelijk zijn 4 kandidaten in het gemeentehuis geweest voor een leuk gesprek met burgemeester Nieuwenhuis en kinderburgemeester Mathijs. Het was een moeilijke keuze want alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan.

Het kindercomité bestaat uit 12 enthousiaste kinderen

Ook dit jaar heeft Waddinxveen een kindercomité. Zij komen een paar keer per jaar bij elkaar. Samen met de kinderburgemeester bedenken ze ideeën en werken ze mee aan plannen om te zorgen dat Waddinxveen een nóg leukere plek wordt voor kinderen!

In september wordt Kiki officieel geïnstalleerd als 5e kinderburgemeester

Zij krijgt dan de ambtsketen om en mag het schooljaar 2024-2025 op stap met de burgemeester en wethouders.

Volg Kiki en het kindercomité via Instagram

Bent u benieuwd wat de kinderburgemeester en het kindercomité dit jaar allemaal gaan doen? Volg ze via Instagram @kinderburgemeesterwaddinxveen.