Gemeente Waddinxveen deelt 100 gratis bomen uit voor groene tuinen

6 september 2023, 08:40

UPDATE 13 september 2023, 15.30 uur

Het aanmeldformulier van Bomen voor Waddinxveen is gesloten. Het maximum aantal aanvragen is ontvangen.

Vanaf woensdag 13 september kunnen inwoners van Waddinxveen zich aanmelden voor een gratis boom voor hun tuin. De gemeente doet dit omdat bomen helpen tegen het veranderende klimaat. Een boom zorgt ervoor dat het in de zomer minder heet is in de tuin. En bij een zware regenbui neemt de bodem van een groene tuin het water beter op.

Hoe doet u mee?

Op woensdag 13 september openen wij om 12:00 uur het aanmeldformulier. Alleen vanaf dan kunt u zich aanmelden voor een gratis boom. Om mee te doen, heeft u een Waddsup-account nodig. Deze kunt u gratis aanmaken.

De spelregels

Iedereen in Waddinxveen kan een gratis boom aanvragen. Wees er snel bij want op is op. Daarnaast moeten deelnemers aan een aantal regels voldoen. Deze regels leest u op de pagina Spelregels aanmelden gratis boom.

Om wat voor bomen gaat het?

We hebben goed gekeken naar de soorten bomen en zijn uitgekomen op 4 soorten. U kunt kiezen uit een appelboom, perenboom, krentenboom of sierkers. Deze bomen helpen mee aan de biodiversiteit van Waddinxveen.

Het project Groene Tuinen

De actie Bomen voor Waddinxveen is een onderdeel van het project Groene Tuinen. Met dit project probeert de gemeente meer tuinen in Waddinxveen te groener te maken. In veel tuinen in Waddinxveen liggen stenen. Hierdoor warmt het op sommige plekken flink op. Ook neemt de bodem het water beter op bij een flinke regenbui in een tuin waar veel bomen en planten staan. Een groene tuin betekent minder droogte, minder wateroverlast en meer water in de grond. Daarnaast is een groene tuin een fijne plek voor vogels en insecten en is het beter voor de gezondheid.