Duurzaam en langer thuis met de stimuleringslening

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 september 2023, 11:54

Steeds meer mensen willen hun woning verduurzamen. Daarnaast blijven steeds meer ouderen (zelfstandig) in hun woning wonen. Voor beide situaties moeten er aanpassingen aan de woning gedaan worden. Mensen hebben niet altijd de financiële middelen om de aanpassingen uit te voeren en de gemeente merkt dat de vraag naar financiële ondersteuning toeneemt. Daarom voert de gemeente Waddinxveen de Stimuleringslening in.

Aanpassingen aan uw woning met de nieuwe Stimuleringslening

De Stimuleringslening is een lening tegen gunstig rentetarief om uw woning klaar te maken voor de toekomst. Met de lening kunt u uw woning of tuin verduurzamen. Voorbeelden hiervan zijn uw woning isoleren, een warmtepomp installeren, zonnepanelen plaatsen of de tuin groener maken. Daarnaast kan de lening worden gebruikt wanneer u op latere leeftijd aanpassingen aan de woning wil doen om er langer te blijven wonen, ook wel levensloopbestendig maken genoemd. Voorbeelden hiervan zijn het breder maken van de keuken of het installeren van een traplift.

Vanaf 4 oktober kunnen alle inwoners van Waddinxveen een Stimuleringslening aanvragen

De lening is beschikbaar voor iedere inwoner van Waddinxveen van 18 jaar of ouder met een eigen woning. Huurt u een woning? Dan heeft u toestemming nodig van de verhuurder, of – wanneer er sprake is van meerdere eigenaren – van alle eigenaren. Om de lening aan te vragen doet u eerst een aanvraag bij de gemeente Waddinxveen. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u een brief met de toewijzing waarmee u de aanvraag indient bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).