De gemeente Waddinxveen helpt u naar een duurzame Vve

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 oktober 2023, 11:26

Bij het verduurzamen van het gebouw van een Vereniging van Eigenaren (VvE) komt veel kijken voor een bestuur en bewoners. Het is daarom handig om een goede partner te hebben die uw VvE kan helpen. Om u te helpen bij het verduurzamen van het gebouw van uw VvE heeft de gemeente samen met EnergieGarant een aanbod voor VvE’s in Waddinxveen.

Maak gebruik van dit aanbod

Uw VvE verduurzamen heeft veel voordelen. Bewoners besparen geld op hun energierekening en het wordt lekkerder wonen in huis. Bovendien kan het handig zijn om duurzaamheid en onderhoud samen te doen. Op dit moment zijn er ook interessante subsidies en leningen beschikbaar voor VvE’s. Dit maakt het extra aantrekkelijk om nu te beginnen met energiebesparende oplossingen. Zo maakt u uw gebouw klaar voor de toekomst.

Wij helpen uw VvE met het volgende

 • Een persoonlijk intakegesprek.
 • Een gedetailleerde berekening van verschillende verduurzamingspakketten.
 • Een presentatie van deze slimme pakketten tijdens uw Algemene Ledenvergadering (ALV).
 • Voortdurende begeleiding tijdens het hele proces, inclusief hulp bij besluitvorming in uw VvE en het aanvragen van subsidies en leningen.

2-mannen-op-dak-met-zonnepanelen

De gemeente Waddinxveen heeft budget om 10 VvE’s op deze manier te helpen. Wees er dus snel bij.

Voor deze actie werken wij samen met EnergieGarant

Energiegarant heeft veel ervaring met het helpen van VvE’s bij het verduurzamen. Ook bij begeleiding, bij de besluitvorming binnen uw VvE of het aanvragen van subsidies. Uw VvE kan op dit moment gebruikmaken van subsidies en leningen. Met deze regelingen kunt u het inwinnen van advies, begeleiding bij de besluitvorming en het uitvoeren van duurzame maatregelen gedeeltelijk financieren.

De eerste stap: kom naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 24 oktober

Tijdens deze informatieavond in het gemeentehuis (Beukenhof 1, Waddinxveen) komt u alles te weten over het aanbod voor VvE’s. We vertellen hoe wij uw VvE kunnen helpen. Deze avond organiseren we voor alle bestuurders en beheerders van VvE’s in Waddinxveen.

Het programma

 • 19:15 uur Inloop
 • 19:30 uur Openingswoord door wethouder Duurzaamheid Brigitte Leferink
 • 19:40 uur Informatie over gemeentelijke plannen Warmtetransitie
 • 19:55 uur Ervaringsverhaal van een volledige verduurzaamde VvE in Waddinxveen
 • 20:10 uur Pauze
 • 20:20 uur Voorlichting verduurzaming voor VvE’s (Energiegarant)
 • 20:40 uur Vragen uit het publiek
 • 20:55 uur Afsluiting

Aanmelden

U bent op dinsdag 24 oktober van harte welkom bij de informatieavond in het gemeentehuis.

Heeft u uw e-mailadres achtergelaten bij de bijeenkomst? Dan ontvangt u na afloop de presentaties en de meest gestelde vragen per mail. VvE’s kunnen zich na de bijeenkomst aanmelden voor een intakegesprek bij EnergieGarant. Meldt u snel aan, want er is plek voor 10 VvE’s.

Kunt u niet aanwezig zijn?

Geen zorgen. Als u uw contactgegevens achterlaat op www.waddinxveen.nl/aanmeldenvve, sturen we u na de bijeenkomst alle informatie per e-mail toe.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met EnergieGarant via 070-737 06 82 of stuur een e-mail naar info@energiegarant.nl.

Slechte reviews EnergieGarant

In het verleden hebben onbetrouwbare callcenters misbruik gemaakt van de naam EnergieGarant. Zij verkochten onder hun naam energiecontracten. Hierdoor leest u negatieve reviews op sociale media en Google. Deze klachten gaan niet over de diensten van EnergieGarant zelf. Maar over misleidende telefonische verkoop van anderen.

EnergieGarant is een onafhankelijk bureau dat VvE’s helpt met duurzaamheid. Zij doen geen telefonische verkoop en bieden geen energiecontracten aan. Door dit misbruik wijzen sommige virusscanners de website van EnergieGarant aan als onveilig. U lost dit probleem op door de website als veilig te markeren in de instellingen van uw browser.