College van B&W steunt plan voor zes tiny houses aan de Florijnlaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 september 2023, 16:52

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen ligt, dan komen er zes tiny houses aan Florijnlaan 100 naast het hospice. Een initiatiefnemer heeft voor dit stuk weiland aan de gemeente gevraagd om het bestemmingsplan aan te passen van vier naar zes kleine koopwoningen in een hofje. Hiermee heeft de initiatiefnemer een primeur: het zijn de eerste zes tiny houses in Waddinxveen.

Woningen voor starters in Waddinxveen

De initiatiefnemer ziet de tiny houses als toegevoegde waarde voor de buurt én voor starters in Waddinxveen: “Als initiatiefnemer en buurtbewoner vinden wij het belangrijk dat er initiatieven worden ontwikkeld voor jongere en oudere Waddinxveners die zoeken naar een woning”. Wethouder Albert Kerssies vult aan: “In Waddinxveen en de regio is er ook vraag naar starterswoningen in de categorie betaalbare koopwoningen. Als college zijn wij daarom blij met deze woningen in het betaalbare segment in Waddinxveen. We steunen het initiatief om zes tiny houses te bouwen, die aansluiten bij de omgeving, woonwensen van starters én de duurzame koers van Waddinxveen”.

Modern, duurzaam en gasvrij wonen

Met het plan realiseert de initiatiefnemer zes (prefab) woningen met een woonoppervlakte van circa 60m2. De tiny houses hebben een beneden- en bovenverdieping met twee (slaap)kamers. Op het gebied van duurzaamheid zijn de woningen niet alleen gasvrij, maar krijgen de woningen ook een dak met ingebouwde zonnepanelen. Met het moderne uiterlijk en de vrijstaande setting in het hofje past het project goed bij de rest van de vrijstaande omliggende woningen en de nieuwbouwomgeving van ’t Suyt II. Vanaf de Florijnlaan gezien krijgt het hofje een groene erfafscheiding, met aan de voorkant zes parkeerplaatsen. Het groene hofje is verder autovrij en de woningen bereik je via een looppad.

De vergunning komt zes weken ter inzage te liggen

Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het plan voor de zes tiny houses en heeft besloten om een uitgebreide omgevingsvergunning te verlenen. De ODMH legt de omgevingsvergunning ter inzage zodra deze beschikbaar is. Bij doorgang van het initiatief kunnen de woningen in korte tijd gerealiseerd worden dankzij het tiny house prefab woonconcept.

Tiny houses aan de Florijnlaan