Afscheid en welkom oude en nieuwe juryleden Cultuurprijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 februari 2023, 12:02

Op 20 februari was er een speciaal moment van afscheid en welkom voor de oude en nieuwe juryleden van de Cultuurprijs. Tijdens de bijeenkomst in het SK-Lab nam wethouder Brigitte Leferink (Kunst en cultuur) met de andere aanwezigen afscheid van de juryleden Sjaak Noteboom, Sandra Orré en Maja Röder. Daarbij werd voor de eerste keer een Jurylid Oorkonde uitgereikt. Ook werd symbolisch het stokje overgedragen aan de nieuwe juryleden Ton Bennemeer, Nathalie Brouwer-Verkade en Dieuwke Mulder.

Nieuwe juryleden

De 3 nieuwe juryleden wonen en werken in Waddinxveen en zijn bekend met het culturele en kunstzinnige leven in Waddinxveen en omgeving. Ton Bennemeer is als fotograaf alom bekend in Waddinxveen. Nathalie Brouwer-Verkade werkt op de Dick Brunaschool als lerares. Zij schildert in haar vrije tijd, is lid van de Hollandsche Maagd in Gouda en verzorgt de website van de Waddinxveense Kunst Kring en was bestuurslid. Dieuwke Mulder is kunst- en cultuurcoördinator in het voortgezet onderwijs. En ze is commissielid voor D66 in de gemeenteraad.

De Cultuurprijs

Dit jaar wordt de Cultuurprijs voor de 11e keer uitgereikt tijdens WadCultureel. WadCultureel vindt plaats op 8, 9 en 10 september 2023. Elk jaar wordt de Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of instelling die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverde aan het culturele leven in Waddinxveen. Daarnaast wordt ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt. De kundige jury nomineert uit de aanmeldingen de winnaars van de Cultuurprijs. Kijk voor meer informatie op onze website.