Opknappen parkeerterrein Willem de Rijkelaan en aanleg fietspad Vondellaan

Parkeerterrein opknappen

Het parkeerterrein aan de Willem de Rijkelaan is toe aan groot onderhoud. Daarom gaan we het parkeerterrein opknappen en opnieuw inrichten. Onder andere gaan we een aantal grote bomen kappen. Omdat deze bomen te oud worden kunnen ze spontaan takken laten vallen wat voor onveilige situaties kan zorgen.

Fietspad aanleggen

Doordat (brom)fietsers gebruik maken van het trottoir tussen het parkeerterrein en de Vondellaan ontstaan gevaarlijke verkeersituaties. Daarom gaan we daar een fietspad aanleggen in het bestaande grasveld.

Wat gaan we doen?

  • het parkeerterrein en trottoirs opnieuw straten;
  • een nieuw fietspad aanleggen naar de Vondellaan;
  • de openbare verlichting vervangen voor LED-verlichting;
  • de kolken en afvoerleidingen vernieuwen;
  • groen vervangen of aanvullen.

Meedenken over de inrichting van het gebied?

We vinden het belangrijk dat bewoners hun ervaringen delen over de situatie die er nu is. De bewoners van de straten rondom het parkeerterrein ontvangen een brief om een vragenlijst in te vullen. De resultaten nemen we mee in het ontwerp. Als het ontwerp klaar is presenteren we dit aan de bewoners, daarover wordt u nog geïnformeerd.

Heeft u vragen? Neem dan contact op

U kunt mailen met Peter Hermanns via p.hermanns@waddinxveen.nl

Op de overzichtskaart hieronder staat het gebied waar gewerkt wordt.

Overzichtskaart werkgebied Willem de Rijkelaan

Op de kaart staat een rode rand om een rechthoekig gebied dat tussen de Willem de Rijkelaan en een sloot in ligt. Dit gebied met rode rand is aangegeven met “NUMMER 1: parkeerterrein”. Dit is het parkeerterrein dat opgeknapt wordt.

Op de kaart staat in de linker bovenhoek een verticale blauwe lijn die loopt van de Willem de Rijkelaan naar de Vondellaan. Deze blauwe lijn is aangegeven met “NUMMER 2: fietspad”. Hier gaan we een fietspad aanleggen van het parkeerterrein Willem de Rijkelaan naar de Vondellaan.