Als u gaat stemmen in een stemlokaal, heeft u een stempas, een identiteitsbewijs en een mondkapje nodig. Uw gemeente maakt bekend waar de stemlokalen zijn. In alle stemlokalen zijn coronamaatregelen genomen. Daardoor kunt u goed en zo veilig mogelijk uw stem uitbrengen.

Stempas, ID-bewijs en kiezerspas

Uw stempas krijgt u uiterlijk 3 maart 2021 thuisgestuurd. Hiermee kunt u stemmen in alle stemlokalen in uw gemeente.

Daarnaast heeft u geldig identiteitsbewijs nodig. Dat is een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart uit Nederland. Uw identiteitsbewijs is geldig als het op 17 maart 2021 niet langer dan 5 jaar is verlopen.

Wilt u in een andere gemeente stemmen, dan moet u bij uw gemeente een kiezerspas aanvragen.

Lees meer over wat u nodig heeft om te stemmen in het stemlokaal.

Stembureaus

In Waddinxveen kunt u op 15 en 16 maart in drie stembureaus stemmen. Op woensdag 17 maart kunt u in 17 stembureaus stemmen.

Stemmen met een lichamelijke beperking

Heeft u een lichamelijke beperking en wilt u in een stemlokaal stemmen? Neem dan iemand mee. Als dat niet kan, dan kunt u hulp krijgen in het stembureau.

Maatregelen in verband met corona

Voordat u in een stemlokaal gaat stemmen, moet u een gezondheidscheck doen. Ook in het stemlokaal zijn maatregelen getroffen om te zorgen dat u zo veilig mogelijk kunt stemmen. Lees meer over de maatregelen bij deze Tweede Kamerverkiezing door het coronavirus.