Uitbreiding maatschappelijke voorzieningen Park Vredenburgh

Waddinxveen groeit hard. De voorzieningen moeten meegroeien met de groei van het aantal inwoners. We willen een passend en afwisselend aanbod van voorzieningen als sport, kunst, cultuur, onderwijs, kinderopvang, gezondheid en ontmoeting. Dat helpt mee aan een plezierig thuis in Waddinxveen voor alle leeftijden. Hier zijn goede plekken en gebouwen voor nodig.

Wat bouwen we bij Park Vredenburgh?

Op de hoek van de Zuidelijke Rondweg met de Tweede Bloksweg komt een nieuw schoolgebouw voor CBS TOV. In dit gebouw komt ook ruimte voor kinderopvang en andere maatschappelijke voorzieningen (bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten). Het nieuwe schoolgebouw is volgens planning klaar in augustus 2026.

Voorlopige ontwerp nieuw schoolgebouw Park Vredenburgh goedgekeurd

Samen met Spring architecten zijn we in oktober 2023 gestart met het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw in Park Vredenburgh. In het gebouw komen 18 lokalen voor basisschool CBS TOV. Daarnaast komt er 420 vierkante meter voor kinderopvang en 1000 vierkante meter voor andere maatschappelijke voorzieningen. Op de afbeelding ziet u het voorlopige ontwerp van het toekomstige gebouw en het schoolplein. Met het voorlopige ontwerp start nu ook de aanbesteding voor de aannemer.

Artist impression voorlopig ontwerp schoolgebouw Park Vredenbrugh
Artist Impression schoolgebouw Park Vredenburgh

Spring architecten werkt verder aan het definitieve ontwerp

In de volgende fase wordt het gebouw verder uitgewerkt. Denk hierbij aan inrichting en materialen. Het gebouw krijgt dus nog meer vorm en inhoud. Spring architecten betrekt ook de partners van de kinderopvang en de andere maatschappelijke voorzieningen in het ontwerpproces. Voor de kinderopvang is dat Partou: een kinderopvang met ruim 700 locaties in Nederland. De partners van de andere maatschappelijke voorzieningen zijn nog niet bekend. Via deze pagina blijven we u informeren over de laatste stand van zaken.