Uitbreiding maatschappelijke voorzieningen Park Vredenburgh

Waddinxveen groeit hard. De voorzieningen moeten meegroeien met de groei van het aantal inwoners. We willen een passend en afwisselend aanbod van voorzieningen als sport, kunst, cultuur, onderwijs, kinderopvang, gezondheid en ontmoeting. Dat helpt mee aan een plezierig thuis in Waddinxveen voor alle leeftijden. Hier zijn goede plekken en gebouwen voor nodig.

Wat bouwen we bij Park Vredenburgh?

Wij bouwen een nieuw schoolgebouw in Park Vredenburgh voor CBS TOV. In het gebouw komt ook ruimte voor kinderopvang en (para)medische dienstverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten.

Start ontwerp nieuw schoolgebouw Park Vredenburgh

Samen met Spring architecten zijn we 26 oktober gestart met het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw in Park Vredenburgh. Dit gebouw komt te liggen op de hoek van de Zuidelijke Rondweg met de Tweede Bloksweg. In het nieuwe gebouw komen 18 lokalen voor basisschool CBS TOV. Daarnaast komt er 420 vierkante meter voor kinderopvang en 750 tot 1000 vierkante meter voor een gezondheidscentrum met (para)medische dienstverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten. Het nieuwe schoolgebouw is volgens planning klaar voor de start van het schooljaar 2026-2027.

Spring architecten gaat met het ontwerp aan de slag

Zij hebben in oktober 2023 de aanbesteding gewonnen. Spring architecten betrekt ook de partners van de kinderopvang en het gezondheidscentrum in het ontwerpproces. We verwachten dat de partners voor de kinderopvang en het gezondheidscentrum eind november bekend zijn. Tijdens het ontwerpproces blijven we u informeren op deze pagina.