Toegankelijkheid website

De gemeente Waddinxveen hecht veel waarde aan de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van onze website. Uit onderzoek is gebleken dat de website www.waddinxveen.nl nog niet volledig voldoet aan alle succescriteria. Op dit moment voldoet de website aan 35 van de 50 succescriteria. Het onderzoek naar de toegankelijkheid is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl. De gebruikte norm is WCAG 2.1 niveau AA.

Op 2 augustus 2023 hebben wij de website www.waddinxveen.nl laten toetsen door een onafhankelijk bedrijf.

Bekijk het onderzoeksrapport van www.waddinxeen.nl.

Andere websites en subdomeinen

De gemeente is ook verantwoordelijk voor andere websites en subdomeinen. Wij onderzoeken of deze ook digitaal toegankelijk zijn en zorgen dat leveranciers deze domeinen en website digitaal toegankelijk maken. Ook overleggen we met leveranciers die waarvan de websites nog niet voldoen aan de eisen van de WCAG 2.1. Het toegankelijk maken van alle websites kost tijd. Maar we doen er alles aan om aan zoveel mogelijk toegankelijkheidseisen te voldoen.

De gemeente Waddinxveen heeft voor de genoemde websites een toegankelijkheidsverklaring laten opmaken door een onafhankelijke organisatie.

WebsiteLink naar toegankelijkheidsverklaring
https://waddinxveen.raadsinformatie.nl/Toegankelijkheidsverklaring
iBurgerzakenToegankelijkheidsverklaring
www.wadwijzer.infoToegankelijkheidsverklaring
www.sleutelkwartier.nlToegankelijkheidsverklaring
www.tsuyt.nlToegankelijkheidsverklaring
www.gouwebaddesniep.nl
Toegankelijkheidsverklaring
www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nlToegankelijkheidsverklaring
www.wadsupp.waddinxveen.nlToegankelijkheidsverklaring