Een gesprek met een energiecoach.. dat moet je doen!

Dat is precies wat meneer en mevrouw Overes dachten na hun gesprek met energiecoach Kitty. Ze waren zo blij met het bezoek van de energiecoach dat ze dit ook aan de andere bewoners uit de flat aan de Wilgenhorst vertelden door een flyer bij hen in de bus te doen. Reden genoeg om te horen waarom dit Waddinxveense stel zo tevreden was over het bezoek van de vrijwillige energiecoach.

Meneer en mevrouw Overes wonen al 20 jaar in hun flatwoning in Waddinxveen. Ze zijn een betrokken en actief stel binnen hun flat en buurt. Mevrouw Overes zet zich in als vrijwilliger bij het Anne Frank Centrum en meneer Overes was onderdeel van een bewonerscommissie van hun flat. Dit is hij inmiddels niet meer, maar hij is nog wel een bekend gezicht én aanspreekpunt voor de andere huurders in de buurt.

Een energiecoach uit Waddinxveen, dat kon weleens interessant zijn

Toen meneer en mevrouw Overes nieuwe kranen kregen op hun radiatoren, merkten ze dat het een stuk lastiger was om het warm te krijgen in hun woning. Ze voelden tocht in huis en de energierekening werd er ook niet lager op. Toen zij een advertentie in het Hart van Holland zagen over de vrijwillige energiecoaches van Waddinxveen dachten ze, waarom niet? Het is een gratis gesprek, dus laten we het proberen.

Het bezoek van de energiecoach: ‘Kitty is een topper’.

Nadat ze een afspraak hadden gemaakt via het online formulier van de energiecoaches, werd er contact met ze opgenomen door energiecoach Kitty. Zij is gespecialiseerd in huurders en helpt hen al jaren met gratis energiecoachgesprekken.

Kitty heeft door het hele huis gekeken. Ze liep met een warmtebeeldcamera rond en zag precies waar er het tochtte. Ze keek ook of de radiatoren goed werkten en of de warmwaterboiler goed stond ingesteld.

Meneer Overes

En wat bleek: er waren bij meerdere ramen en deuren kieren te vinden waar het tochtte. Daarnaast stond de warmwaterboiler veel te warm afgesteld en waren er radiatoren die qua instelling nog onderzocht dienen te worden. Ook deed ze een CO2 meting voor de luchtkwaliteit in huis en controleerde de luchtvochtigheid.

Meneer Overes en energiecoach Kitty

Kitty is een topper. Ze wist precies waar ze het over had en gaf goede tips. Ze ging écht met haar handen de spreekwoordelijke klei in. Omdat ze zelf ook huurder is bij Woonpartners wist ze zich goed in te leven in de situatie van ons. Ze kwam om half 8 en om 10 uur ging ze pas naar huis. Het was ook een gezellig gesprek. Na het gesprek heeft stuurde ze een heel net rapport met haar tips en advies. Daarna belde ze meerdere keren om te bespreken hoe de vervolgstappen gaan en of ze nog ergens bij kon helpen.

Meneer en mevrouw Overes

In de dagen na het gesprek is het stel aan de slag gegaan en komt er een partij langs om de tocht te verhelpen. En de te warm ingestelde warmwaterboiler is naar 65 graden gezet. Daar zijn ze tot nu toe erg tevreden over. Ze merken geen verschil in het opwarmen van de radiatoren.

Een vrijwillige energiecoach over de vloer, ook iets voor u?

Als bewoner van de gemeente Waddinxveen kunt u een gratis en vrijblijvend advies aan huis krijgen van een energiecoach uit de gemeente Waddinxveen. Het maakt niet uit of u huurt of een eigen huis heeft. Zij helpen u om energie te besparen in uw woning. De energiecoach is vrijwilliger en geheel onafhankelijk.