Wij zijn op zoek naar Vertrouwenspersoon Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 april 2023, 11:01

Een vertrouwenspersoon Sociaal Domein is er voor alle inwoners van Waddinxveen die vinden dat zij geen of onvoldoende ondersteuning krijgen vanuit het Sociaal Team, het niet eens zijn met een beslissing van de gemeente of vinden dat zij niet goed behandeld zijn. Een vertrouwenspersoon is onafhankelijk van de gemeente, staat naast de inwoner en denkt mee met de inwoner. 

Wat houdt het werk van een vertrouwenspersoon in?

  • u luistert naar het verhaal van de inwoner, gaat vertrouwelijk om met informatie en geeft hulp op maat;
  • u bemiddelt tijdens ontmoetingen tussen inwoner en de gemeente. Om zo tot een goed gesprek te komen en de klacht van de inwoner duidelijk te maken;
  • u geeft advies over een passende oplossing.

U kunt ieder moment van de dag benaderd worden door een inwoner met een vraag. Het is daarom belangrijk dat u goed bereikbaar bent. Houd rekening met ongeveer 7 casussen per jaar. Door het jaar heen krijgt u meerdere vragen waarbij u kunt doorverwijzen naar de juiste organisatie. U werkt samen met een andere vertrouwenspersoon binnen de gemeente. Als vertrouwenspersoon bent u geen hulpverlener.

Wat vinden we belangrijk voor de functie van vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon kan goed luisteren, kan zelfstandig casussen behandelen, is integer, onafhankelijk en flexibel. U bent elke dag bereikbaar en staat open voor iedere vraag en/of klacht. Ook heeft u goede kennis van de sociale kaart van Waddinxveen. 

Waardering

De vertrouwenspersoon Sociaal Domein krijgt een onkostenvergoeding van € 125,00 per maand en een communicatiebudget voor promotie en communicatie.

Meer weten?

Heeft u vragen over de inhoud van de functie of de procedure? Barbara Sieval beantwoordt ze graag. U bereikt haar via telefoonnummer 14 0182 of via e-mail b.sieval@waddinxveen.nl.

Reageren en solliciteren

Wilt u onze nieuwe vertrouwenspersoon worden? Stuur dan voor 20 april 2023 een motivatie en CV naar b.sieval@waddinxveen.nl. Nadat wij uw motivatie hebben ontvangen, nemen wij contact met u op en volgt er een kennismakingsgesprek met de vertrouwenspersoon Sociaal Domein, Barbara Sieval en iemand uit het Sociaal Team.