Wie wordt de nieuwe dorpsdichter van Waddinxveen?

29 maart 2024, 11:33

Dorpsdichter 2024-2026 gezocht

Speelt u graag met woorden en rijmt u er op los? Puzzelt u met liefde sonnetten in elkaar of bent u een spoken word-artiest (in wording)? Wilt u vanuit uw creativiteit met woorden Waddinxveen vertegenwoordigen als nieuwe dorpsdichter? Stuur dan uw gedicht of voordracht uiterlijk 28 april 2024 op naar: dorpsdichter@waddinxveen.nl en maak kans om de dorpsdichter 2024-2026 van Waddinxveen te worden.

Het insturen van uw bijdrage mag getypt, geschreven of gefilmd. Geschreven inzendingen kunt u sturen naar: gemeente Waddinxveen, t.a.v. Cultuurmakelaar, postbus 400, 2740 AK Waddinxveen. De driekoppige professionele jury beoordeelt alle inzendingen en maakt een selectie. Op dinsdag 21 mei om 20:00 uur presenteren de geselecteerde dichters hun inzending in Cultuurhuys De Kroon. De jury kiest die avond de winnaar. De nieuwe dorpsdichter wordt tijdens WadCultureel op zaterdag 7 september 2024 officieel geïnstalleerd.

De dorpsdichter is een ambassadeur van Waddinxveen

Welke taken horen bij een dorpsdichter?

  • U bent ambassadeur van Waddinxveen en u vervult deze rol met trots.
  • U bent laat uw gedichten horen en brengt Waddinxveners bij elkaar.
  • U bent zichtbaar voor de Waddinxveense inwoners en draagt gedichten persoonlijk voor in het openbaar of bij speciale gelegenheden.
  • U levert minimaal 6 gedichten per jaar, die gaan over Waddinxveen. Waaronder een aantal gedichten op vaste dagen. Bijvoorbeeld op Nationale Gedichtendag (laatste donderdag van januari) en op 4 en 5 mei. De gedichten kunnen gaan over bijzondere gebeurtenissen, locaties of verhalen.
  • U gebruikt Nederlands als hoofdtaal. Een tweetalig gedicht is ook een keer welkom. De vorm van het gedicht is naar eigen keuze en talent. Bijvoorbeeld sonnet, haiku, spoken word of limerick.
  • U denkt mee of levert een bijdrage aan maatschappelijke en culturele projecten, in overleg met Bibliotheek de Groene Venen en de Cultuurmakelaar.

Bibliotheek De Groene Venen ondersteunt de dorpsdichter

Welke ondersteuning kunt u verwachten?

  • U werkt samen met de bibliotheek in Waddinxveen aan de inhoud van het dorpsdichterschap.
  • U krijgt professionele hulpmiddelen aangereikt van de bibliotheek om te werken aan uw persoonlijke creatieve ontwikkeling.