Wethouder Leferink reikt onderscheidingen uit aan Waddinxveense sporters

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 februari 2024, 07:22

Op donderdag 15 februari reikte wethouder Brigitte Leferink (Sport) een jeugdonderscheiding, een Zilveren Hefje en een beeldje uit aan 3 Waddinxveense sporters. In het gezelschap van de sporters en hun familieleden stond de wethouder stil bij de behaalde sportprestaties. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis.

Sem Kientz (karate) ontving de jeugdonderscheiding voor de 2e plek op het EK

Wethouder Leferink en Sem Kientz met de jeugdonderscheiding.

In september 2023 deed Sem mee aan het Kumité en Katatoernooi. Sem kwam uit in de categorie jongens 16-17 jaar onder de 80 kilo. Hier werd hij 2e op het Europees Kampioenschap (EK).

Wilma Plaizier-Omon (scherpschieten) ontving een Zilveren Hefje voor het NK

Wethouder Leferink geeft wilma Plaizier-Omon het Zilveren Hefje.

Op 24 september 2023 deed Wilma mee aan de Nederlandse Kampioenschappen (NK) op het onderdeel luchtgeweer 10 meter 3 houdingen: liggend, knielend en liggend-knielend. Wilma behaalde de titel op alle 3 de onderdelen. Zowel op persoonlijke titel als met haar team. Wilma beoefent het scherpschieten bij vereniging K.S.V. Rotterdam. Haar vader en opa beoefenen deze sport ook.

Dave Kientz (karate) ontving een beeldje voor zijn Wereldkampioentitel

Wethouder Leferink en Dave Kientz met in zijn handen het beeldje.

Hij behaalde die titel in zijn klasse (-70 kg) bij het Kyokushin Karate. Voor zijn sportprestaties ontving Dave in 2019 een jeugdonderscheiding en in 2022 een Zilveren Hefje.

Onderscheidingen voor Waddinxveense sporters

Na het vaststellen van de nieuwe beleidsnotitie ‘De gemeentelijke onderscheidingen Nieuwe Stijl’ is het mogelijk om onderscheidingen uit te reiken aan Waddinxveense sporters. De jeugdonderscheiding is onder andere bedoeld voor sporters onder de 18. Een Zilveren Hefje is er voor sporters van 18 jaar en ouder voor het behalen van een Nederlands Kampioenschap.