Welke wensen heeft u over vervoer in uw buurt? 

27 maart 2024, 08:48

Alle wensen over deelvervoer in Waddinxveen zijn welkom in de online vragenlijst. Deelvervoer zijn auto’s, (bak)fietsen en scooters die u kunt huren. Op welke plek ziet u kansen voor deelvervoer? En aan wat voor vervoer denkt u dan precies?   

Samen met gemeenten in de regio en de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) onderzoeken we kansen en mogelijkheden in de regio. U kunt uw wensen delen door een korte vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is bedoeld voor iedereen die in Waddinxveen woont of werkt. Het duurt ongeveer 7 minuten en de resultaten worden anoniem verwerkt. Ook maakt u kans op één van de VVV-bonnen van € 50,00 die de ODMH weggeeft. 

Ook werkgevers kunnen de vragenlijst invullen 

Voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten kan deelvervoer een oplossing zijn. Daarom zijn wij ook benieuwd naar uw visie als werkgever op deelvervoer. Voordelen van deelvervoer zijn lagere kosten voor uw wagenpark en minder CO2-uitstoot. Deelmobiliteit is daarnaast een goede optie om met andere bedrijven samen een flexibel vervoersaanbod te organiseren. 

Gemeente onderzoekt locaties uit de vragenlijst 

Uw antwoord op de vragenlijst helpt de gemeente om de juiste keuzes te maken in het deelvervoer. Met uw antwoord, en dat van uw buurtgenoten, onderzoekt de gemeente de locaties die u heeft aangegeven. Zo kan het zijn dat in een kleinere kern veel vraag is naar deelauto’s, omdat de bus daar minder vaak rijdt.