Weekendafsluitingen op A12 in juni 2024

7 mei 2024, 14:44

Van 2 juni tot 1 juli 2024 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A12 Den Haag richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt op de weg vervangen. De A12 is daardoor vier weekenden afgesloten en op elf doordeweekse dagen zijn 2 van de vier rijstroken van Nieuwerbrug tot aan de Meern niet beschikbaar. Dit heeft ook gevolgen voor het reizen van en naar Waddinxveen.

Weekendafsluitingen en nachtafsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is de A12 Den Haag richting Utrecht vier weekenden (7-10, 14-17, 21-24 juni en 28 juni–1 juli) dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. De A12 blijft in deze weekenden wel open van oprit Gouda tot afrit Reeuwijk. Daarnaast zijn er 10 nachtafsluitingen. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken niet beschikbaar van Nieuwerbrug/Harmelen tot aan De Meern. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat informeert de weggebruiker per weekend over de exacte afsluitingen, verwachte hinder en omleidingen.

Oproep Rijkswaterstaat: sluit niet aan in de file, maar pas reisgedrag aan

Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Daarom zijn de werkzaamheden vooral in het weekend. Weggebruikers op de A12 moeten in juni rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten. Het advies aan weggebruikers is om, als het mogelijk is, tijdens de werkzaamheden thuis te blijven of te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de A12.

Maak gebruik van de Slim Reizen-app

De vaste weggebruiker van de A12 wordt beloond als hij/zij gedurende de werkzaamheden geen gebruik maakt van de A12. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden voor de Slim Reizen challenge via de Dumoco+app. Zo houden we samen de A12 bereikbaar voor noodzakelijk verkeer tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie via Rijkswaterstaat

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Groot Onderhoud A12 op de website van Rijkswaterstaat. De omleidingsroutes vindt u ook op die pagina.

Omleidingsroute voor afsluiten snelweg A12 juni 2024