Week van de Jonge Mantelzorger 2023

23 mei 2023, 15:54

Van 1 tot en met 7 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger. Dat zijn kinderen of jongeren die opgroeien in een gezin met iemand die meer hulp nodig heeft. Vaak is dat een ouder, broer of zus die een langdurige ziekte, beperking, verslaving of een psychische aandoening heeft. Daardoor is de situatie thuis anders dan bij andere kinderen.

Extra aandacht voor jonge mantelzorgers

Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als mantelzorgers, ze ondervinden wel de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en extra zichtbaar te maken.

Registreren levert iets op

Jonge mantelzorgers uit Waddinxveen tussen 8 en 21 jaar kunnen zich inschrijven bij 2BeCool. Ze kunnen dan bij hen terecht met vragen en krijgen jaarlijks een cadeaubon als blijk van waardering.

Activiteiten voor jongeren

2BeCool organiseert ook regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten ontmoeten jongeren elkaar en wisselen ze ervaringen uit. In de maand juni organiseren ze op 1 juni een workshop Hoofd Opruimen voor jongeren en is er op 24 juni Een dag vol avontuur gepland bij evenementen locatie Stollywood in Stolwijk. Inschrijven voor deze activiteiten kan via 2becool@mantelzorgcentraal.nl