Waddinxveen opent Warme Huiskamer in het SK-Lab

23 februari 2023, 13:00

Ondanks het prijsplafond voor energiekosten en de energietoeslag heeft een groep mensen in Waddinxveen moeite met het betalen van hun (energie)rekeningen. Hierdoor laten sommigen thuis hun kachel uit. Om deze inwoners niet in de kou te laten staan openen we vanaf woensdag 15 februari de ‘Warme Huiskamer’ in het SK-Lab aan de Passage 240.

In de Warme Huiskamer is iedereen welkom

Neem een gratis kopje koffie, speel een spelletje of maak een praatje. U kunt samen zijn of juist alleen ontspannen. Met de gratis wifi kunt u er ook studeren of werken. En er is plek voor kinderen om te spelen. De Warme Huiskamer lijkt dus een beetje op uw eigen woonkamer thuis. De temperatuur is aangenaam warm, zowel door de verwarming als door het samenzijn met andere mensen.

We willen onze inwoners letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan. Met de Warme Huiskamer hopen we hen die het nodig hebben een plek te bieden om op te warmen, omdat dat thuis financieel niet altijd mogelijk is.

Wethouder Brigitte Leferink (Werk en Inkomen & Duurzaamheid)

Openingstijden Warme Huiskamer

De Warme Huiskamer is van 15 februari t/m 10 maart op elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur t/m 16.00 uur geopend. Aanmelden is niet nodig en het kost niks. Er is plek voor ongeveer 30 bezoekers.

Wilt u thuis ook energiebesparende maatregelen nemen?

Maar weet u niet waar u moet beginnen? In Waddinxveen staan er vrijwillige energiecoaches voor u klaar. Een energiecoach is een vrijwilliger uit de buurt die buurt- en straatgenoten helpt om hun huis energiezuiniger te maken. Hij of zij scant een huis en geeft tips om energie te besparen. U kunt een gesprek met een energiecoach aanvragen via dit contactformulier. Op dit moment is er een beperkt aantal energiecoaches actief in Waddinxveen. Hierdoor kan het zijn dat uw gesprek met een energiecoach later plaatsvindt.