Waddinxveen op weg naar een dementievriendelijke gemeente

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 december 2023, 09:54

Op 19 december stelde het college van B&W het Plan van aanpak Dementie vast. In het plan staan 10 acties waaraan de gemeente gaat werken om de dementievriendelijkheid van Waddinxveen te vergroten. Wethouder Brigitte Leferink (Volksgezondheid): “Met dit plan en de bijbehorende acties willen we ervoor zorgen dat Waddinxveense inwoners met dementie en hun mantelzorgers ook in de toekomst de zorg en ondersteuning krijgen die zij verdienen.”

Waddinxveen scoort goed op dementievriendelijkheid

Samen met Alzheimer Nederland onderzocht de gemeente dit jaar hoe dementievriendelijk Waddinxveen is. Hieruit blijkt dat Waddinxveen het al relatief goed doet. Mede dankzij alle inwoners en organisaties die zich inzetten voor een dementievriendelijk Waddinxveen. Zo is er nauw contact tussen het sociaal team van de gemeente en de casemanagers dementie in Waddinxveen. En krijgen de (toekomstige) behoeften van oudere inwoners op het gebied van wonen, welzijn en zorg de aandacht in de Woonzorgvisie Waddinxveen.

De komende 2 jaar gaat de gemeente verder aan de slag met dementievriendelijkheid

Bijvoorbeeld door het gemeentehuis dementievriendelijker te maken. Door het trainen van het personeel van de gemeente om inwoners met dementie te herkennen. En door bewustwording en betrokkenheid in Waddinxveen over het onderwerp dementie te stimuleren. Daarvoor werkt de gemeente nauw samen met zorg- en welzijnsorganisaties in Waddinxveen en de regio.

Benieuwd naar wat u zelf kunt doen?

Op de website www.samendementievriendelijk.nl leert  u meer over het herkennen van dementie, het omgaan met inwoners met dementie en het ondersteunen van hun mantelzorgers. Via deze website kunt u ook een of meerdere gratis onlinetrainingen volgen om zelf dementievriendelijker te worden.