Vuurwerk afsteken, wanneer en waar mag het?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 december 2022, 11:52

Nog even, en dan we vieren weer oud en nieuw. Na twee jaar geen vuurwerk mag er dit jaar weer vuurwerk afgestoken worden. In Waddinxveen volgen we de landelijke regels rondom het afsteken van vuurwerk. Op deze manier kan iedereen genieten van een gezellige jaarwisseling.

Afsteektijden en verkoopdagen vuurwerk

Op 31 december mag consumentenvuurwerk afgestoken worden van 18:00 uur tot 02:00 uur ’s nachts. De verkoopdagen in 2022 zijn 29, 30 en 31 december. Het zogenaamde categorie 1 vuurwerk (sterretjes/kindervuurwerk) mag het hele jaar door verkocht en afgestoken worden.

Steek geen vuurwerk af in de buurt van:

  • Verzorgingstehuizen, huisdieren en kleine kinderen.
  • Huizen met een rieten dak. Deze daken vliegen snel in brand.
  • Veestallen. Vee raakt in paniek van knallen en koeien kunnen hierdoor minder melk produceren.
  • Vuurwerkvrije zones. In Waddinxveen is het Burgemeester Warnaarplantsoen aangewezen als vuurwerkvrije zone. Bekijk de publicatie op officëlebekendmakingen.nl.

Wij halen op 1 januari het vuurwerkafval op

Vuurwerk is voor veel mensen mooi, maar zorgt ook voor het nodige vuurwerkafval. Om de straten van Waddinxveen zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen, verzamelt de gemeente op nieuwjaarsdag vanaf 12:00 uur vuurwerkafval. Biedt uw vuurwerkafval aan in de speciale vuurwerkafvalzakken.

Op donderdag 29 december, vrijdag 30 december en zaterdag 31 december delen vrijwilligers van de Ruiterclub Bloemendaal gratis speciale vuurwerkafvalzakken uit. Zij staan bij Albert Heijn K.W. plein, Plus Zuidplas en op 2 locaties in Winkelcentrum Gouweplein. Heeft u de zak niet in uw bezit? Dan kunt u ook een gewone vuilniszak gebruiken of een stevige kartonnen doos (denk bij het vullen wel om het gewicht!).