Vul de vragenlijst in over hulp of zorg aan iemand in uw omgeving

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 maart 2024, 11:04

Zorg of hulp geven aan een familielid, goede bekende of iemand anders in uw omgeving is van onschatbare waarde. We willen daarom graag weten of inwoners van Waddinxveen hulp of zorg (willen) geven aan iemand in hun omgeving en hoe ze daarin ondersteund willen worden. Meedoen kan via www.waddinxveen.nl/hulpenzorg.

Hulp of zorg geven aan een familielid, goede bekende of iemand anders in uw omgeving is van onschatbare waarde. Als gemeente willen we onze inwoners daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. Met de resultaten van dit onderzoek willen we zoveel mogelijk aansluiten op de verschillende ervaringen en behoeften van de inwoners.

Wethouder Brigitte Leferink (Volksgezondheid)

Om welke zorg of hulp gaat het?

Het gaat over het geven van onbetaalde hulp of zorg aan een familielid, goede bekende of iemand anders. Deze hulp of zorg kan langere tijd duren, zoals in het geval van mantelzorg. Maar het kan ook gaan om af en toe iemand helpen die dat nodig heeft. De normale zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind bedoelen we hiermee niet.

Doe mee en help ons aan waardevolle informatie!

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de vragen beantwoorden op een moment dat het u uitkomt. U kunt meedoen tot en met zondag 31 maart 2024. Het invullen van de vragenlijst is anoniem.

Wat doen wij met uw antwoorden?

We willen alle inwoners die zorgen voor iemand in hun omgeving zo goed mogelijk ondersteunen. We gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek voor het maken van nieuwe plannen. Hierin komt te staan hoe we inwoners ondersteunen die anderen helpen of voor anderen zorgen. Na het onderzoek delen we de resultaten met u via een rapport en infographic.

Liever op papier meedoen?

U kunt een papieren vragenlijst opvragen bij Moventem, dit is het bureau dat het onderzoek voor ons uitvoert. U belt hiervoor naar 0575-843738. U krijgt de vragenlijst dan met antwoordenvelop thuisgestuurd. Via de antwoordenvelop kunt u de vragenlijst gratis terugsturen. Een postzegel is niet nodig.

De fasen van het onderzoek

Eerst wordt via deze vragenlijst om uw mening gevraagd. Daarna voeren we groepsgesprekken met inwoners en zorg- en welzijnsorganisaties. In de laatste fase delen wij de uitkomsten van het onderzoek via een rapport en infographic.

Bedankt voor uw betrokkenheid!