Verguld Hefje voor vrijwilliger Joke Postma

Dit nieuwsbericht is verlopen.
15 februari 2023, 14:45

Zaterdag 11 februari reikte wethouder Brigitte Leferink een Verguld Hefje uit aan Joke Postma. Mevrouw Postma is een onmisbare schakel voor het opleidingsorkest C-Akkoord van Concordia Waddinxveen en Excelsior Boskoop. Zij was betrokken bij de oprichting en is nog steeds de drijvende kracht achter dit orkest. De uitreiking vond plaats tijdens het feestelijke Nieuwjaarsconcert van het opleidingsorkest in het clubgebouw De Hoge Noot.

Mevrouw Postma zet zich met passie in voor het binnenhalen, boeien en binden van de leden

Ze geeft muzieklessen op verschillende instrumenten en bezoekt scholen om kinderen kennis te laten maken met muziek. Het is meer regel dan uitzondering dat mevrouw Postma tijdens muzieklessen aan kinderen ook voor de ouders een instrument en lesboek klaarlegt. Het is al een aantal keer voorgekomen dat ouder en kind hierdoor samen in het opleidingsorkest zijn gaan spelen. Voor de jarenlange tomeloze inzet voor het opleidingsorkest C-Akkoord beloonde wethouder Leferink mevrouw Postma met een Verguld Hefje. Mevrouw Postma is een maatschappelijk zeer betrokken persoon die deze mooie Waddinxveense vrijwilligersonderscheiding verdient.

Gemeentelijke onderscheidingen Nieuwe Stijl

Na het vaststellen van de nieuwe beleidsnotitie ‘De gemeentelijke onderscheidingen Nieuwe Stijl 2022’ is het mogelijk om een Verguld Hefje uit te reiken aan personen die een zeer bijzondere prestatie hebben verricht op maatschappelijk gebied.

Joke Postma en wethouder Brigitte Leferink