Verguld Hefje voor OPW-bestuursleden Roggeveen en De Bas

16 april 2024, 16:44
v.l.n.r.: Jan Roggeveen, wethouder Albert Kerssies en Henk de Bas

Maandag 15 april reikte wethouder Albert Kerssies een Verguld Hefje uit aan Jan Roggeveen en Henk de Bas. Jan Roggeveen en Henk de Bas stoppen als bestuursleden van het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW). De heren Roggeveen en De Bas ontvingen een Verguld Hefje als waardering voor hun jarenlange inzet voor de ondernemers van Waddinxveen. De uitreiking vond plaats tijdens een ledenvergadering in Cultuurhuys de Kroon.

Jan Roggeveen was jarenlang bestuurslid van het Industrieel Contact Waddinxveen (ICW) en voorzitter van het Duurzaamheids Platform Waddinxveen. Henk de Bas was 17 jaar voorzitter van de Ondernemersvereniging Waddinxveen (OVW). Beide ondernemersvereniging gingen in 2016 samen verder als het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW), met Jan Roggeveen als voorzitter en Henk de Bas als secretaris. In hun bestuursperiode hebben ze een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het OPW 2.0, waardoor het OPW een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Namens OPW hebben zij jarenlang de belangen van de ondernemers in Waddinxveen behartigd. Hiervoor verdienen ze waardering. Nu leggen beide heren hun functie binnen het OPW neer. Henk de Bas heeft aangegeven nog wel voorzitter te blijven van o.a. het winkelcentrum Gouweplein (OVG) en het Historisch Genootschap Waddinxveen.

Hefje als gemeentelijke onderscheiding

Sinds 2022 is het mogelijk om een Verguld Hefje als gemeentelijke onderscheiding uit te reiken aan personen die een zeer bijzondere prestatie hebben verricht op maatschappelijk gebied.