Positief beeld van horeca na controle Waddinxveense ondernemers

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 oktober 2023, 13:02
Foto ter illustratie

In Waddinxveen vinden we een goed en veilig ondernemersklimaat belangrijk. Daarom controleren we regelmatig of alles in orde is. Op donderdag 12 oktober 2023 heeft de gemeente samen met partners een integrale controle bij horecaondernemers gedaan. De horecaondernemers hebben de meeste zaken op orde, er zijn een paar verbeterpunten. Brandblussers staan niet overal op de juiste plek of zijn niet op tijd gekeurd. Daarnaast liggen de vergunningen niet overal op locatie in de horecagelegenheid, dit is wel verplicht. Op een later moment gaan de controleurs nog eens terug om een nacontrole te doen.

Een integrale controle is een brede controle van meerdere toezichthouders en controleurs

Zij kijken vanuit hun eigen specialisme naar de situatie bij de ondernemer. Tijdens de controle kijken de controleurs of ondernemers zich aan de wetten en regels houden. De gemeente Waddinxveen doet meerdere keren per jaar een onaangekondigde integrale controle bij bedrijven. We doen dit samen met partners zoals de politie, Omgevingsdienst Midden Holland, Stedin en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

De controles helpen mee aan een goed en veilig ondernemersklimaat

We controleren het naleven van wetten en regels. En we bekijken of er sprake is van criminele activiteit. Zo kunnen we onveilige en situaties die voor overlast zorgen aanpakken. Dat zorgt voor een goed ondernemersklimaat en een veilig Waddinxveen.

Iedere ondernemer kan gecontroleerd worden

De meeste controles zijn willekeurig. Soms gaan we af op meldingen. Als bij een ondernemer niet alles op orde blijkt te zijn, gaan we vaak op een later moment nog een keer langs om te zien of er verbetering is.

Bij een integrale controle doen we op hetzelfde moment verschillende controles

Het voordeel van de samenwerking is dat er geen aparte controles nodig zijn. De eventuele overlast voor een ondernemer is zo minder. Tijdens de brede controle werken we samen met de politie, boa’s, de Nederlandse arbeidsinspectie, de NVWA, de Douane en de Omgevingsdienst Midden Holland.

Ziet u een verdachte situatie?

Signalen van inwoners en ondernemers zijn voor ons erg belangrijk. Ziet u een verdachte situatie? Dan kunt u dat altijd telefonisch doorgeven aan de gemeente (14 0182), politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).