Plan voor 30 middenhuur appartementen Peter Zuidlaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 augustus 2023, 13:04

Donderdag 24 augustus is de intentieovereenkomst voor 30 middenhuur appartementen aan de Peter Zuidlaan ondertekend door wethouder Albert Kerssies. Samen met directeur-bestuurder Merlien Welzijn van Woonpartners Midden-Holland zette hij de handtekening voor de ontwikkeling van deze appartementen.

Van school naar woning

Vlakbij het Anne Frank Centrum aan de Peter Zuidlaan stonden twee leegstaande scholen en staat nu nog een gymzaal. Op deze plek komen ongeveer 57 woningen, ontwikkeld door de gemeente Waddinxveen, Woonpartners Midden-Holland en het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ‘De Vrijheid’.

Het plan bestaat uit:

  • 16 appartementen en 9 patiobungalows in opdracht van het CPO
  • 32 appartementen in het midden-huur segment met maatschappelijke ruimten door Woonpartners

De gemeente en het CPO tekenden eerder een intentieovereenkomst voor 25 koopwoningen voor senioren.

Planning en oplevering

De sloop van de scholen is inmiddels afgerond en zodra de gymzaal gesloopt is, wordt de grond bouwrijp gemaakt. Daarna start de bouw. De oplevering van de 32 huurwoningen en ruimte voor de kerkelijke gemeenschap wordt in 2025-2026 verwacht.

Directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland, Merlien Welzijn:

Woonpartners Midden-Holland kan in bescheiden mate midden-huurwoningen ontwikkelen. Wij kiezen ervoor om dat op deze plek te doen zodat er meer differentiatie in deze buurt komt. Een buurt is compleet als er ruimte is voor verschillende mensen om elkaar te ontmoeten. Dat maakt een wijk krachtiger en nog fijner om te wonen. Wij waarderen daarin de samenwerking met de gemeente en CPO de Vrijheid.

Merlien Welzijn

Wethouder Albert Kerssies vult aan:

Woonpartners Midden-Holland kan in bescheiden mate midden-huurwoningen ontwikkelen. Wij kiezen ervoor om dat op deze plek te doen zodat er meer differentiatie in deze buurt komt. Een buurt is compleet als er ruimte is voor verschillende mensen Aan zowel middenhuur woningen en seniorenwoningen is behoefte. De combinatie van deze twee woningtypes maakt dat dit project een mooie bijdrage levert aan een goede woningmix, aangezien wij vanuit de gemeente streven naar een geschikte woning voor iedereen in Waddinxveen.m elkaar te ontmoeten. Dat maakt een wijk krachtiger en nog fijner om te wonen. Wij waarderen daarin de samenwerking met de gemeente en CPO de Vrijheid.

wethouder Albert Kerssies

Gemeenschappelijke functie

Op de begane grond van het appartementengebouw ontwikkelt Woonpartners Midden-Holland ruimten voor de kerkelijke gemeenschap de baptistengemeente Ichthus. De kerkelijke gemeenschap huurt nu ruimten in het Anne Frank Centrum. Een deel hiervan verhuist naar het nieuwe gebouw.