Paspoort of ID-kaart verlengen? Doe het op tijd

28 maart 2024, 10:45

Heeft u een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) nodig? Zorg ervoor dat u deze op tijd aanvraagt. In heel Nederland worden er vanaf 2024 meer reisdocument aangevraagd. Veel documenten moeten nu vernieuwd worden waardoor er extra drukte ontstaat. Dat komt door de zogenoemde paspoortpiek.

Vanaf 2024 worden er meer reisdocumenten aangevraagd

Dat komt doordat de termijn om paspoorten te verlengen in 2014 verlengd is van vijf naar tien jaar. Dat zorgde ervoor dat tussen 2019 en 2024 weinig nieuwe documenten aangevraagd zijn. Vanaf 2024 is er een grote groep mensen van wie het paspoort verloopt en vernieuwd moet worden. Het aanvragen of verlengen van een reisdocument zoals een paspoort of ID-kaart kan daardoor langer duren.

We breiden onze dienstverlening uit om inwoners van dienst te zijn

Toch kan het voorkomen dat het langer duurt dan u gewend bent van ons. Wilt u onbezorgd op vakantie? Kijk dan hoe lang uw reisdocument nog geldig is. Verloopt uw document bijna of moet u een reisdocument aanvragen? Maak op tijd een afspraak via www.waddinxveen.nl/reisdocument. Lukt het niet online? Bel dan naar 14 0182.

Voor het maken van een reisdocument hebben we spullen nodig zoals een pasfoto

We vragen u mee te nemen naar het gemeentehuis: een pasfoto (niet ouder dan 6 maanden), alle verlopen reisdocumenten en als dat nodig is toestemming van de ouders of verzorgers. Deze spullen hebben we nodig om uw reisdocument te laten maken. We maken een nieuwe afspraak met u als u niet alles heeft meegenomen.