Ouderen veilig op de fiets: trapt u mee?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 juli 2023, 16:37

Dinsdag 12 september start in Waddinxveen de tweede editie van het programma Doortrappen. We willen dat ouderen niet afstappen, maar doortrappen! Als groeiend dorp in het Groene Hart vinden we veilig, gezond en plezierig fietsen heel belangrijk. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen tot hun 100e veiliger te laten fietsen. Daarom organiseren wij samen met ROV Zuid-Holland, Veilig Verkeer Nederland, Wielaard Fietsen, Fysiotherapie Groene Hart, Firma Van Noort en Palet Welzijn twee informatieve en actieve fietsbijeenkomsten in september.

Programma dinsdag 12 september

Tijdens deze eerste bijeenkomst (10:00-15:00 uur) geven we uitleg over het programma Doortrappen. Ook krijgt u praktische tips om langer fit en veilig te blijven fietsen en checkt fietsenmaker Wielaard Fietsen uw fiets. Na de lunch gaat u op pad voor een korte fietstocht. Tijdens deze tocht leert u meer over veilig blijven fietsen en krijgt u voorlichting over de dode hoek bij vrachtwagens. Deelnemers nemen hun eigen fiets mee met ondersteuning.

De teamchef van de politie geeft om 13.30 uur het startsein voor de fietstocht. Bij terugkomst is er tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Programma dinsdag 19 september

Bij de tweede activiteit op dinsdag 19 september om 10.00 uur geven fysiotherapeuten van fysiotherapie Groene Hart u diverse fietsfitoefeningen.

Wilt u meedoen?

De kosten voor de twee bijeenkomsten samen zijn € 8,00. Dit is inclusief koffie, thee en de lunch op dinsdag 12 september. Aanmelden kan bij Ad Both via adboth@planet.nl of via telefoonnummer (0182) 61 57 77 (na 18.00 uur). Zet in de mail uw naam, leeftijd en telefoonnummer. Na aanmelding krijgt u meer informatie over het programma. Meld u snel aan, want er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.