Oproep: aanmelden kandidaten voor de Cultuurprijs 2024

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 april 2024, 15:57
Foto Ton Bennemeer. Cultuurjury 2024 met van links naar rechts: Ton Bennemeer, Erik Kooijman, Angela Boomers, Nathalie Brouwer-Verkade, Dieuwke Mulder en Miranda Heemskerk.

In 2024 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs voor de 12e keer uit. Naast de Cultuurprijs reikt de gemeente ook een aanmoedigingsprijs uit. Kent u personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverden aan het plaatselijke culturele leven? Meld hen dan aan tot 14 juni 2024 12:00 uur via www.waddinxveen.nl/cultuurprijs. De onafhankelijke Cultuurjury kiest uit de aanmeldingen de genomineerden en de winnaars. De uitreiking van de prijzen is in september 2024 tijdens WadCultureel.

De Cultuurprijs is in het leven geroepen om het culturele leven in Waddinxveen te stimuleren. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Kandidaten aanmelden tot 15 juni 2024

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs en vul het aanmeldformulier in. Hier vindt u ook meer informatie over de prijs en de voorwaarden.

Cultuurjury 2024

De juryleden Evalien Zijlstra-De Haan en Ruud Kooger hebben het stokje overgedragen aan 2 nieuwe juryleden: Angela Boomers en Miranda Heemskerk. Samen met de andere juryleden kiezen zij uit de aanmeldingen een persoon, organisatie of groep die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en draagt deze voor aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt een besluit waarbij het in principe de voordracht van de jury volgt. De prijs wordt op vrijdag 6 september uitgereikt tijdens het evenement WadCultureel.