Opening expositie Wad Klein – miniatuur Waddinxveen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 februari 2024, 11:20

Op zaterdag 16 maart 2024 opent kinderburgemeester Mathijs Verbaas samen met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis de expositie Wad Klein – Miniatuur Waddinxveen. Iedereen is die dag welkom om vanaf 12:00 uur de bouwwerken te bewonderen aan Mauritslaan 55 in Waddinxveen. Tot en met 13 april is het ook mogelijk een kijkje te nemen op elke dinsdagmiddag, woensdagmiddag en zaterdag. Wad Klein is een project van maatschappelijk cultuurplatform KunstKade waarbij ruim 40 deelnemers in een halfjaar tijd een miniatuur Waddinxveen bouwden.

Deelnemers tussen de 8 en 80 jaar bouwden aan Wad Klein

Dat deden zij met zelf gekozen materiaal op een bouwmodule die KunstKade beschikbaar stelde. Daarnaast kregen de deelnemers het afgelopen halfjaar diverse workshops en informatiesessies om hen te helpen hun verhaal over Waddinxveen uit te beelden. Uiteindelijk zijn alle modules samengebracht in een Wad Klein-expositie. Het spoor met een rijdende trein door miniatuur Waddinxveen is de rode draad.

De expositie Wad Klein is een maand lang gratis te bezoeken door groot en klein

De expositie is na de opening op 16 maart tot en met 13 april te vinden op de 1e verdieping van Wereldwijd, Mauritslaan 55 in Waddinxveen. De openingstijden zijn dinsdag- en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur. Extra openingstijden zijn aan te vragen via wadklein@waddinxveen.nl 

Wad Klein is een initiatief van maatschappelijk cultuurplatform KunstKade

In KunstKade werken gemeente Waddinxveen en verschillende Waddinxveense kunst- en cultuurorganisaties samen. KunstKade denkt na over ideeën die over kunst en cultuur gaan en legt verbindingen. Door nieuwe vormen van samenwerking en elkaar aan te moedigen, bouwt KunstKade aan een actief cultureel Waddinxveen.