Opening culturele belevingsroute tijdens WadCultureel

5 september 2023, 10:45

Op zaterdag 9 september opent wethouder Brigitte Leferink de nieuwe culturele belevingsroute door Waddinxveen: Parel aan de Gouwe. Samen met Fietsmaatjes, Sportplatform Waddinxveen en maatschappelijk cultuurplatform KunstKade vindt de officiële start plaats om 11:00 uur in het Burgemeester Warnaarplantsoen bij de WadSportiefmarkt. De belevingsroute Parel aan de Gouwe is 1 van de 7 culturele belevingsroutes door Midden-Holland. De fietsroute is geschikt voor alle leeftijden.

Bij de kraam van Fietsmaatjes op de Markstraat kan iedereen die interesse heeft op de duo-fiets stappen. Een fietsmaatje fietst dan een stukje van de nieuwe culturele belevingsroute mee u mee.

Fietsroutes onder N.A.P

Samen met de andere culturele belevingsroutes in Midden-Holland is Parel aan de Gouwe onderdeel van de Fietsroutes onder N.A.P. Water en landschap staan hierin centraal. Onderweg kunt u zich laten inspireren door muurschilderingen, kunstobjecten, spreuken, molens en musea. De fietsroute Parel aan de Gouwe is 27 km lang en start vanaf het station Waddinxveen Centrum. U vindt de 7 culturele belevingsroutes op www.struinenenvorsen.nl. De fietsroutes zijn een initiatief van de netwerksamenwerking Regio Midden-Holland bestaande uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas in samenwerking met stichting Struinen en Vorsen.