Ontdek je Talentdagen eerste stap naar (ander) werk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 januari 2023, 14:35

Wilt u een stap maken naar (ander) werk? Kom naar de Ontdek je Talentdagen op woensdag 8 en donderdag 9 februari. In een korte video legt Maya van Es (projectleider) uit wat de Ontdek je Talentdagen inhouden. Aanmelden kan via de knop hieronder

De Arbeidsmarktregio Midden-Holland organiseert ook dit jaar weer het event voor inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen die een stap willen maken naar (ander) werk.

Interactief programma

Woensdag 8 en donderdag 9 februari wordt u in Gouda ontvangen op de rode loper voor een interactief werkoriëntatie programma. Dit bestaat uit een Ontdek je Talent-test, een onderwijs-test waarbij u inzicht krijgt of werken in het onderwijs iets voor u is. U neemt een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril, doet een CV-check, krijgt haar- en kledingstyling en u doet mee met een fotoshoot voor een professionele profielfoto. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ krijgt u tips, trucs en vooral zelfvertrouwen om goed voorbereid op gesprek te gaan bij een werkgever.

Iedereen is welkom

Maya van Es (projectleider) is blij dat deze Ontdek je Talentdagen 3 keer op de planning staan in 2023.

“We merken dat onze laagdrempelige aanpak veel bezoekers trekt, voor wie het nog een te grote stap is om direct te solliciteren. Ze zijn wel toe aan ander werk, maar kunnen nog wat hulp gebruiken. Of bijvoorbeeld herintreders, zij-instromers die willen onderzoeken waar ze goed in zijn of in welke branche ze willen werken. De een is goed in de praktijk, maar heeft moeite met het maken van een CV op een computer. Iedereen is welkom. Wij helpen je daarbij. “

BinnenKijken bij Bedrijven

Van Es vervolgt:

“Deze Talentdagen zijn een onderdeel van ons werk oriëntatie programma. Deelnemers kunnen zich gelijk aanmelden voor BinnenKijken bij Bedrijven. Van 13 t/m 17 maart nemen ze een kijkje in de keuken bij verschillende werkgevers. Die staan te springen om personeel, dus we hopen dan weer mooie matches te kunnen maken.”