Meld u aan voor banenmarkt op 27 en 29 juni

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 juni 2023, 13:45

WSP Midden-Holland organiseert twee banenmarkten op dinsdag 27 en donderdag 29 juni. De eerste speciaal voor Arabisch-, Oekraïens- en Engelssprekende inwoners die willen werken. De tweede voor mensen die zelf een arbeidsbeperking ervaren en daardoor geen werk kunnen vinden. Als er een talencursus, begeleiding, certificering of diplomering nodig zijn, komt WSP Midden-Holland in beeld om dat te bieden. Aanmelden kan op www.wspmiddenholland.nl.

Locatie

Het Huis van de Stad in Gouda vormt het podium van beide banenmarkten. Ook inwoners van gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard zijn welkom. Van 10:00 tot 13:00 uur kunnen zij het Huis van de Stad binnenlopen om in gesprek te gaan met misschien wel hun toekomstige werkgevers.

Aanmelden

WSP Midden-Holland vindt het fijn om te weten wie er naar de banenmarkten komt. Zij vragen daarom aan deelnemers om zich online aan te melden.

Welke werkgevers staan er op de banenmarkt?

Onder meer de werkgevers Facilicom Buitengewoon, Cyclus, Dachser, McDonalds, Motopp, Saamo, TaxiCoach, DDD Personeel, Trixxo en Herenbos staan er met kraampjes om de werkzoekenden warm te maken om bij ze te komen werken. De omgekeerde wereld als u het vergelijkt met de reguliere manier van werven waarbij u een brief en cv stuurt en dan maar af moet wachten tot u uitgenodigd wordt.

Mismatch op de arbeidsmarkt

Een baan vinden. Het lijkt zo simpel als we de berichtgeving hierover moeten geloven. Krapte op de arbeidsmarkt, 4 mensen op 1 vacature en koppen als ‘geen personeel aan te slepen’. Hoe kan het dan dat er in Nederland ruim een miljoen mensen nog steeds geen baan hebben? Terwijl ze dat wél willen. We noemen dat de mismatch op de arbeidsmarkt waarin werkgevers zoeken tot ze een ons wegen, maar de juiste kandidaat maar niet gevonden krijgen. Tegelijk zijn er in deze regio inwoners die wel willen werken, maar niet voldoen aan bijvoorbeeld de wettelijke vereisten in de bouw of zorg. “Nóg niet”, zo stellen Sabrina van den Hoek en Jacqueline van der Spoel van WSP Midden-Holland.