Meedenk-avond maatschappelijke voorzieningen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 juli 2023, 11:52

Op 29 juni kwamen diverse samenwerkingspartners naar het gemeentehuis voor een meedenk-avond over de maatschappelijke voorzieningen in Waddinxveen. Na ontvangst door wethouder Brigitte Leferink konden alle aanwezigen vanuit hun eigen maatschappelijke functie reageren op onze ambities voor onderwijs, kinderopvang, gezondheid, sport en kunst, cultuur & media. Daarna gingen we uiteen in kleinere groepen om verder te praten over wensen en behoeften voor Waddinxveen op het gebied van maatschappelijke voorzieningen.

Hoe verder?

Begin volgend jaar willen we een visie hebben op de maatschappelijke voorzieningen. Hier is eerst onderzoek voor nodig. De meedenk-avond met onze samenwerkingspartners is een onderdeel van het onderzoek. Net als de vragenlijst die onze inwoners in juni konden invullen. In het najaar gaan we nog een keer in gesprek met de samenwerkingspartners om de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek te bespreken. Alle resultaten verwerken we in de visie. In het eerste kwartaal van 2024 neemt de gemeenteraad een besluit over de visie maatschappelijke voorzieningen.

Maatschappelijke voorzieningen zijn belangrijk voor de leefbaarheid in Waddinxveen

We willen graag dat Waddinxveen een plek is waar het goed wonen en leven is. Waddinxveen groeit hard en we verwachten dat in 2035 het aantal inwoners is gegroeid tot minimaal 40.000. Het is belangrijk dat de maatschappelijke voorzieningen meegroeien met het aantal inwoners. We willen een passend en afwisselend aanbod van voorzieningen voor sport, kunst, cultuur, onderwijs, kinderopvang, gezondheid en ontmoeting in Waddinxveen. Dat helpt mee aan een plezierig thuis in Waddinxveen voor alle leeftijden.