Maakt u het nieuwe kunstwerk in Waddinxveen?

9 oktober 2023, 09:20

De Waddinxveense Kunst Kring en de gemeente Waddinxveen hebben de handen ineengeslagen om een nieuw kunstwerk te laten ontwerpen. We nodigen beeldend kunstenaars van harte uit om mee te doen aan de prijsvraag en een schetsontwerp te maken. Zo maakt u kans op de opdracht: het ontwerpen, maken en plaatsen van een kunstwerk. Het kunstwerk komt te staan in het park De Beukenhof, tegenover het gemeentehuis.

Het thema voor het kunstwerk is de dynamiek van de democratie

Voor het nieuwe kunstwerk in Waddinxveen is een plek gereserveerd recht tegenover het nieuwe gemeentehuis in het park De Beukenhof. In het park staat al een fontein, kunt u heerlijk zitten en staat volop groen. Om het park compleet te maken willen de Kunst Kring en de gemeente graag een kunstwerk laten maken welke past bij deze plek.

Voor het te maken kunstwerk zijn spelregels gemaakt

Wilt u meer informatie over de spelregels en hoe u uw ontwerp kunt opsturen? Stuur dan een e-mail naar kunstwerkbeukenhof@waddinxveen.nl.

Op 8 januari 2024 sluit de inschrijftermijn

Daarna kunnen de inwoners van Waddinxveen hun stem uitbrengen. De ontwerpen met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. De beoordelingscommissie maakt vervolgens een keuze uit drie ontwerpen die verder uitgewerkt mogen worden. Tot slot kiest het college van B&W een ontwerp welke uitgevoerd gaat worden.